-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 07

Antžmogis: po C.Alcarazo kojomis Madride krito ir geriausias planetos žaidėjas

Carlosas Alcarazas (ATP-9) nėra teniso ateitis – jis yra teniso dabartis. 19-tąjį gimtadienį prieš dvi dienas atšventęs supertalentas „Mutua Madrid Open“ turnyre ant menčių paguldė dar vieną teniso legendą ir pateko į finalą.
Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas
Novakas Džokovičius ir Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kosminio grožio pirmajame iš dviejų turnyro pusfinalių C.Alcarazas po 3 valandų ir 35 minučių maratono rezultatu 6:7(5), 7:5, 7:6(5) nukovė geriausią planetos tenisininką Novaką Džokovičių (ATP-1), pirmą kartą karjeroje iškovodamas pergalę prieš pirmą pasaulio raketę.

Dvikovos nugalėtojas šeštą sykį paeiliui nugalėjo pirmojo ATP dešimtuko atstovą.

Nors pirmojo seto pratęsime tenisininkus skyrė vos du taškai, ispanų vunderkindo žaidimas atrodė išsiderinęs ir kupinas neišprovokuotų klaidų.

Pamažu C.Alcarazas įsibėgėjo, į pagalbą pasitelkdamas tiesiog fantastiškus trumpintus smūgius, prieš kuriuos priešnuodžių nesurado turbūt geriausias visų laikų kamuoliuką priimantis ir gynyboje varžovų žaidimą skaitantis tenisininkas.

Kortų šeimininkas antrą setą laimėjo 7:5 ir didžiąją lemiamos partijos dalį spaudė serbą, kuris demonstravo šaltus nervus ir išplėšė tiebreak'ą.

Jame – toks agresyvus ir tikslus C.Alcarazo puolimas, prieš kurį nieko padaryti negalėjo net ir Nolė. Jaunuolis antruoju match point'u galingu forehand'u patupdė kamuoliuką į aikštelės kampą ir šventė dramatišką pergalę.

Priminsime, kad vakar 19-metis tenisininkas įveikė kitą šio žaidimo legendą Rafaelį Nadalį (ATP-4), o dabar nuskriausdamas ir N.Džokovičių tapo pirmuoju, kuriam pavyko šiuos du tenisininkus įveikti vieną po kito turnyre ant grunto.

C.Alcarazas taip pat tapo jauniausiu visų laikų „Mutua Madrid Open“ finalo dalyviu. „Masters“ serijos turnyruose jam tai jau 10-oji pergalė paeiliui.

Finale jo varžovu bus vokietis Alexanderis Zverevas (ATP-3) arba graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-5).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius