Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 30

Apie traumos padarinius prabilęs R.Federeris: „Turėjau 3 procentų tikimybę laimėti“

Trečioji pasaulio raketė Rogeris Federeris „Australian Open“ pusfinalyje turėjo kovoti ne tik su rekordinį sykį kartų (7) turnyrą laimėjusiu Novaku Džokovičiumi (ATP-2), bet ir su kirkšnies trauma, kuri ypatingai ribojo tenisininko kojų darbą ir judėjimą korte. Po dvikovos šveicaras savo mintimis pasidalino spaudos konferencijoje.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai, ką šiandien turėjau praeiti, buvo siaubinga, – apie patyrimus korte kalbėjo Federeris. – Smagu įeiti į aikštelę, ją palikti lydint plojimams, tačiau tarp šių vietų vieną dalyką norisi pamiršti – kad turi maždaug 3 procentų tikimybę iškovoti pergalę. Visgi turi bandyti, juk niekada nežinai kaip bus.

Tačiau kai susitinki su realybe, supranti, kad niekas neišdegs. Tai labai sunku.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris

38-erių tenisininko problemos prasidėjo dar trečiajame turnyro etape, kuomet penktojo seto pratęsime R.Federeris stebuklingai išsigelbėjo prieš Johną Millmaną.

Tuomet sekė pergalė keturių setų kovoje prieš Martoną Fucsovics bei net septyni išsaugoti match point'ai prieš Tennysą Sandgreną.

Nepaisant kirkšnies traumos maestro buvo labai arti pergalės prieš Novaką Džokovičių pirmajame sete, tačiau serbui įsivažiavus mačo nugalėtojas klausimų nekėlė.

Visgi pasiektas pusfinalis – puikus rezultatas, atsižvelgiant į aplinkybes.

„Turnyrui pasibaigus galiu pasakyti, kad esu labai laimingas. Žaidžiau neblogai, tačiau žinau, kad galiu žaisti žymiai geriau. Tuo pačiu metu žinau, kad galiu žaisti ir žymiai blogiau. Neturėjus jokių pasiruošimo turnyrų bendras rezultatas yra geras.“

Tenisininkas prisiminė ir 2014 metų ATP baigiamojo metų turnyro Londone finalą. Tuomet šveicaras taip pat buvo traumuotas, tačiau skausmai buvo tokie dideli, kad jis turėjo pasitraukti iš kovos dar prieš finalo startą.

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris

„Situacija pažįstama. Per savo karjerą turėjau keletą mačų, kai jaučiausi taip pat. Jie baigėsi tokiu pačiu rezultatu, tačiau geriau taip, nei nieko. Patikėkite.

Londone buvo blogiausia – atsiprašinėti žmonių už neįvykusį finalą, nes elementariai negalėjau paeiti... Geriau rinksiuosi žaidimą per skausmus.“

Oponento kančią žaidžiant viso mačo metu jautė ir į aštuntąjį „Australian Open“ finalą žengęs Novakas Džokovičius. Niekada Melburne finalo nepralaimėjęs tenisininkas iš karto po dvikovos atidavė pagarbą savo varžovui.

„Gerbiu Rogerį už tai, kaip šiandien kovojo. Jis akivaizdžiai nebuvo pasiruošęs žaisti visu pajėgumu ir negalėjo judėti taip, kaip tą daro įprastai. Todėl didelė pagarba jam už kovą“, – visų pirma duodamas interviu pasakė Nolė.

Finale N.Džokovičiaus varžovu bus vienas iš jaunosios ATP kartos atstovų – austras Dominicas Thiemas (ATP-5) arba vokietis Alexanderis Zverevas (ATP-7).

VIDEO: „Australian Open“ pusfinalyje – įtikinama Novako Džokovičiaus pergalė prieš Rogerį Federerį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius