Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 23

Ar lemta Ričardui Berankiui iškovoti pirmą pergalę „Roland Garros“ turnyre?

Ričardas Berankis dar niekada nėra iškovojęs pergalės prestižiškiausiame teniso turnyre ant grunto – „Roland Garros“ varžybose. Ištraukus „Didžiojo kirčio“ turnyro burtus Paryžiuje paaiškėjo, kad tai padaryti šiais metais irgi bus sudėtinga. 50-ą vietą pasaulio reitinge užimantis lietuvis kovos su kortų šeimininku ir 44-u ATP klasifikacijoje Nicolasu Mahutu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Scanpix“ nuotr.

ATP serijos turnyruose abu žaidėjai susitiko penkis kartus ir tris pergales iškovojo N.Mahutas. Kartą jie buvo susitikę ir žemesnio rango, „Challenger“ turnyre Belgijoje, ir tuomet pergalę pasiekė R.Berankis. Tačiau tai bus pirmas jų mačas, kuriame kovojama iki trijų laimėtų setų. Įdomu, kad apskritai šių tenisininkų dvikovose užtekdavo dviejų setų.

Teniso specialistai nesitiki, kad lietuvio ir prancūzo akistata truks ilgai. Nes abu nemėgsta žaisti ant grunto, o 34-erių metų N.Mahutas sieks kaip galima greičiau užbaigti taškus. Jis yra gerokai vyresnis už savo oponentą. Atakos ir išėjimas prie tinklo – tai bus N.Mahuto pagrindinis ginklas siekiant pergalės.

ATP nuotr./Ričardas Berankis – Nicolasas Mahut
ATP nuotr./Ričardas Berankis – Nicolasas Mahut

Per 16-a metų trunkančią profesionalo karjerą N.Mahutas žaisdamas ant grunto iškovojo tik 51-ą pergalę. Prancūzijos tenisininkas per 16-a metų „Roland Garros“ turnyro pagrindinėse varžybose laimėjo vos penkias vienetų dvikovas. Kartą prancūzas įveikė pirmą ratą ir du kartus sugebėjo pasiekti trečią varžybų ratą.

R.Berankiui ant grunto sekasi kiek geriau ir jo sąskaitoje – 61-as laimėjimas. Bet „Roland Garrros“ turnyras išlieka vieninteliu „Didžiojo kirčio“ turnyru, kuriame jis nėra iškovojęs pergalės.

R.Berankio ir N.Mahuto dvikova „Roland Garros“ turnyre numatoma antradienį, apie 15.30 Lietuvos laiku. Teniso specialistai ir lažybų bendrovė „Orakulas“ artėjančio mačo favoritu laiko Prancūzijos teniso veteraną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius