Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 27

Arti dar vienos sensacijos buvusi Italija į Daviso taurės finalą užleido Kanadą

Tikru Daviso taurės finalinio turnyro Malagoje (Ispanija) siurprizu tapusi Italijos komanda nepaisė autoritetų ir pusfinalyje, kuriame metė labai rimtą iššūkį favorite laikytai Kanados rinktinei.
Felixas Auger-Aliassime'as ir Vašekas Pospisilas
Felixas Auger-Aliassime'as ir Vašekas Pospisilas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Mūšyje dėl patekimo į titulinį mūšį italai rezultatu 1:2 galiausiai turėjo pripažinti Kanados ekipos pranašumą.

Itin gausiai Malagoje palaikoma Italijos rinktinė ir vėl pirmoji išsiveržė į priekį po dar vieno solidaus Lorenzo Sonego (ATP-45) pasirodymo.

26-erių tenisininkas net po 3 valandas ir 15 minučių trukusio trilerio rezultatu 7:6(4), 6:7(5), 6:4 palaužė Denisą Šapovalovą (ATP-18).

Pastarasis dėl pralaimėjimo gali kaltinti tik pats save – kanadietis išnaudojo vos 1 break point'ą iš 13, o paskutiniajame geime atliko dvi dvigubas klaidas ir padovanojo šį mačą savo oponentui.

Kanados rinktinės visos viltys ir vėl buvo nukreiptos į neabejotiną komandos lyderį Felixą Auger-Aliassime'ą (ATP-6), kuris užtikrintai 6:3, 6:4 sudorojo Lorenzo Musettį (ATP-23) ir šią pusfinalio seriją pasiuntė į lemiamą dvejetų susitikimą.

Svečių iš Šiaurės Amerikos kapitonas Frankas Dancevičius išlikimo mūšyje nusprendė D.Šapovalovą pakeisti F.Auger-Aliassime'u, tačiau dar labiau nustebino italų vedlio Filippo Volandri sprendimas.

Pastarasis kartu su Fabio Fogniniu išleido ne įprastą dvejetų partnerį Simone Bolellį, bet Matteo Berrettinį, kuris dėl pėdos traumos net neplanavo žaisti Malagoje, tačiau vis tiek atvyko palaikyti savo tautiečių.

Kiek vėliau paaiškėjo, kad S.Bolelli yra patyręs traumą, dėl kurios negalėtų žaisti nei pusfinalyje, nei sekmadienio finale, jei Italija į jį patektų.

Visgi į finalą po atkaklaus dviejų setų mūšio prasmuko kanadiečiai, iškovoję pergalę rezultatu 7:6(2), 7:5.

Kanados ekipa sezono starte laimėjo komandinę ATP taurę, o į Daviso taurės finalą patenka antrą sykį per pastaruosius tris turnyrus. 2019 metais jie finale nusileido Ispanijai su Rafaeliu Nadaliu priešakyje.

Šįkart dėl titulo jų varžovais bus Australijos rinktinė. Beje, pirmą kartą nuo 1981-ųjų Daviso taurės finale nedalyvaus komanda iš Europos žemyno.

VIDEO: Day 5 Recap Italy vs Canada - Davis Cup by Rakuten Final 8 2022

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius