Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 14

Ašarų nesulaikęs N.Džokovičius laimėjo, tačiau į finalą pateko kitas serbas

Pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius grupių etapą užbaigė pergalingai, tačiau itin painioje A pogrupio situacijoje į finalą žengė ne jis, o kitas serbas Filipas Krajinovičius (ATP-32).
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

F.Krajinovičius pirmajame A grupės mače užtikrintai 4:0, 4:3(5) susitvarkė su Viktoru Troickiu (ATP-183) ir atidžiai stebėjo paskutinę pogrupio dvikovą.

Norint patekti į savo paties organizuojamo turnyro finalą N.Džokovičiui reikėjo „sausu“ rezultatu įveikti septintą pasaulio raketę Alexanderį Zverevą, tačiau to serbui padaryti nepavyko – jis laimėjo 4:0, 1:4, 4:2.

A pogrupyje susiklostė įdomi situacija – trys tenisininkai iškovojo po 2 pergales ir patyrė 1 pralaimėjimą, o laimėtų ir pralaimėtų setų balansas taip pat buvo vienodas – 5:3.

Viską lėmė laimėtų ir pralaimėtų geimų santykis, pagal kurį į pirmą poziciją šovė būtent F.Krajinovičius, aplenkęs du pirmojo dešimtuko tenisininkus ir patekęs į finalą.

Jame serbo varžovu bus visus tris mačus B grupėje laimėjęs austras Dominicas Thiemas (ATP-3). Kelialapį į finalą jis užsitikrino po sunkios pergalės 4:3(2), 4:3(6) prieš Grigorą Dimitrovą (ATP-19).

Savo gimtajame mieste Belgrade N.Džokovičiui nepavyko pradžiuginti 4 tūkstančių į serbo įkurtą teniso kompleksą susirinkusių aistruolių simboliniu titulu, tačiau po susitikimo pasipylusios ašaros buvo ne liūdesio, o tik daugybės susikaupusių emocijų.

„Verkiu ne todėl, kad iškritau. Mane apėmė emocijos, nes visa tai man primena vaikystę, – publikai kalbėjo Nolė. – Keletas pastarųjų dienų buvo labai jautrios, o aš noriu padėkoti visiems, kurie prisidėjo prie šio turnyro. Smagu ir tai, kad finale visgi turėsime vietinį tenisininką.“

Labdaringas „Adria Tour“ turnyras tik įsibėgėja. Kitą savaitę antrasis turnyro etapas vyks Kroatijos mieste Zadare. Trečioji tenisininkų stotelė turėjo būti Juodkalnija (atšaukta, ieškoma kitos vietos), o turas finišuos Bosnijoje ir Hercegovinoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius