Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 09 06

Aštuntoji „US Open“ diena: Novakas Džokovičius kausis dėl vietos pusfinalyje

Aštuntąją varžybų dieną „US Open“ čempionate liko tik 16 geriausių vyrų ir moterų tenisininkų. Iš 8 vyrų vienetų ketvirtfinalio dalyvių antradienį kortuose išvysime Novaką Džokovičių ir Gaelį Monfilsą, o moterų gretose dėl vietos pusfinalyje kausis Angelique Kerber bei Caroline Wozniacki.
Novakas Džokovičius „US Open“ aštuntfinalyje sutriuškino Kyle'ą Edmundą
Novakas Džokovičius „US Open“ aštuntfinalyje sutriuškino Kyle'ą Edmundą / „Scanpix“ nuotr.

N.Džokovičius (ATP-1) – J.W.Tsonga (ATP-11)

„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms
„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms

Dvikovos laikas: apie 3:30

Tarpusavyje tenisininkai yra rungtyniavę net 22 kartus, o 16 pergalių iškovojo N.Džokovičius. Paskutinį kartą žaidėjai kortuose matėsi šių metų Indian Velso ketvirtfinalyje, o jame rezultatu 7:6 (7:2), 7:6 (7:2) triumfavo serbas.

N.Džokovičius į „US Open“ čempionato pusfinalį pateko pastaruosius devynerius metus, o per tą laiką du kartus tapo čempionu. Pirmoji pasaulio raketė Niujorke triumfavo praėjusiais bei 2011 metais.

Šiame Niujorko „Didžiojo kirčio“ turnyre jis nugalėjo Jerzy Janowiczą, o per sekančius du mačus sužaidė vos 30 minučių dėl varžovų traumų. Į ketvirtfinalį jis pateko nesunkiai įveikęs britą Kyle'ą Edmundą 6:2, 6:1, 6:4.

J.W.Tsonga dar niekuomet nėra rungtyniavęs „US Open“ pusfinalyje, o ketvirtfinalyje dalyvaus trečią kartą savo karjeroje. Prieš tai duris į stipriausiųjų ketvertą jam užtrenkdavo Rogeris Federeris ir Marinas Čiličius.

Pakeliui link ketvirtfinalio prancūzas nugalėjo Guido Andreozzį, Jamesą Duckworthą, Keviną Andersoną ir Jacką Socką.

G.Monfilsas (ATP-12) – L.Pouille (ATP-25)

„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms
„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms

Dvikovos laikas: apie 20:30

Tarpusavyje tenisininkai yra susitikę vos vieną kartą, o tame mače sunkią pergalę iškovojo G.Monfilsas. 2015-ųjų „Australian Open“ čempionato pirmame etape L.Pouille laimėjo pirmuosius du setus, tačiau G.Monfilsas sugebėjo atsitiesti ir nugalėti 25 pasaulio raketę.

G.Monfilsas dar niekuomet nežaidė „US Open“ pusfinalyje, o tai bus jo trečiasis ketvirtfinalis. Prieš tai du kartus jo kelionę Niujorke nutraukė R.Federeris ir N.Džokovičius, todėl tai yra geriausia jo galimybė patekti tarp keturių geriausių turnyro tenisininkų.

G.Monfilsas šiame turnyre dar nepralaimėjo nė vieno seto, o pakeliui į ketvirtfinalį nugalėjo Gilles'į Mullerį, Janą Satralį, Nicolasą Almagro ir Marcosą Baghdatisą.

L.Pouille tai tik antrasis kartas pagrindinėse „US Open“ varžybose, o jis jau pateko į varžybų ketvirtfinalį. Šiame čempionate jis jau įveikė Michailą Kukuškiną, Marco Chiudinellį, Roberto Bautista-Agutą bei Rafaelį Nadalį, todėl gali pateikti ir dar vieną staigmeną.

A.Kerber (WTA-2) – R.Vinči (WTA-8)

„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms
„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms

Dvikovos laikas: apie 19:00

Tarpusavyje tenisininkės yra susitikusios 4 kartus ir pasidalinusios po dvi pergales. Paskutinį kartą pilną mačą sportininkės sužaidė 2013 m. Pekine, o tuomet vokietė nesunkiai nugalėjo tenisininkę iš Italijos.

Šių metų „Australian Open“ čempionė A.Kerber „US Open“ ketvirtfinalyje rungtyniaus antrą kartą savo karjeroje. 2011 metais ji pasiekė turnyro pusfinalį, tačiau jame nusileido Samanthai Stosur.

R.Vinči savo laimę „US Open“ ketvirtfinalyje bandys ketvirtąjį kartą, o praėjusiais metais žaidė šio turnyro finale. 2015 metų čempionato pusfinalyje ji sugebėjo įveikti pirmąją pasaulio raketę Sereną Williams.

C.Wozniacki (WTA-74) – A.Sevastova (WTA-48)

„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms
„Orakulo“ prognozė „US Open“ varžyboms

Dvikovos laikas: apie 02:00

Tarpusavyje tenisininkės žaidė du kartus ir abi pergales iškovojo C.Wozniacki. Verta paminėti, kad paskutinį kartą žaidėjos kortuose aiškinosi santykius prieš penkerius metus.

C.Wozniacki „US Open“ ketvirtfinalyje rungtyniaus penktąjį kartą. Nors danė du kartus rungtyniavo finale ir dar kartus varžėsi pusfinalyje, tačiau nė karto taip ir nelaimėjo pagrindinio „US Open“ čempionato trofėjaus.

Latvijos tenisininkė A.Sevastova jau viršijo savo lūkesčius, nes prieš šį turnyrą nė karto nebuvo patekusi į „US Open“ trečiąjį etapą. Negana to, latvė praėjusias metais neįveikė nė atrankos turnyro barjero.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius