Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 24

ATP reitinge – seniai nematytas Ričardo Berankio nuopuolis

Pirmadienį atnaujintame ATP reitinge nemalonios žinios pasiekė Lietuvos teniso rinktinės lyderį Ričardą Berankį, kuris prarado daug pozicijų.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / Sauliaus Čirbos nuotr.

Praėjusią savaitę 32-ejų vilnietis buvo laikomas vienu iš favoritų triumfuoti pirmą kartą Lietuvoje surengtame „Challenger“ serijos turnyre, tačiau vienetuose suklupo jau ketvirtfinalyje, o tai lėmė ir daug prarastų pozicijų reitinge dėl neapgintų taškų.

R.Berankis ATP reitinge į priekį užleido net 30 varžovų ir dabar yra jau tik 161-as, savo sąskaitoje turintis 339 taškus.

Dar prieš 2,5 mėnesio lietuvis buvo pirmajame šimtuke ir potencialiai turėjo vietą kitų metų pagrindinėse „Australian Open“ varžybose, tačiau itin retai pastaruoju metu žaidžiantis tenisininkas dabar iki šio tikslo yra labai toli.

Paskutinį kartą taip žemai ATP reitinge R.Berankis buvo prieš penkerius metus – 2017-ųjų spalio 16-ąją jo pozicija buvo 169-a.

Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis ir Edas Butvilas
Sauliaus Čirbos nuotr./Ričardas Berankis ir Edas Butvilas

ATP reitinge pozicijų pagerinti nepavyko ir Viliui Gaubui, kuris nukrito per du laiptelius žemyn ir dabar yra 720-as, tačiau fantastišką šuolį atliko pirmą karjeros pergalę „Challenger“ lygmenyje iškovojęs Edas Butvilas.

Vilniuje aštuntfinalyje kritęs jaunuolis aplenkė net 537 varžovus ir dabar yra 1042-as.

Sostinėje vykusį „Vilnius Open“ laimėjęs italas Mattia Bellucci šoktelėjo per 30 pozicijų ir rikiuojasi 156-oje vietoje, o finale jam nusileidęs turkas Cemas Ilkelas aplenkė 100 varžovų ir yra 316-as.

Pirmajame ATP dešimtuke įvyko vienintelis pasikeitimas – Felixas Auger-Aliassime'as aplenkė Taylorą Fritzą ir dabar yra devintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius