Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 11 15

ATP taurė: naujas komandinis turnyras startuos 2020 metais

Teniso profesionalų asociacija (ATP) ir „Tennis Australia“ patvirtino, kad nuo 2020 metų vyrų teniso kalendorių papildys naujas komandinis įvykis – ATP taurė.
ATP taurės startas numatomas 2020 metais
ATP taurės startas numatomas 2020 metais / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prieš kelis mėnesius Tarptautinė teniso federacija (ITF) paskelbė, kad nuo 2019-ų metų atsinaujinanti Daviso taurė vyks ne keliais etapais, bet vieną kartą metuose, pasibaigus sezonui (lapkričio mėnesį).

Nepaisant to, kad ATP vykdantysis pirmininkas Chrisas Kermode'as gegužę teigė, kad sutalpinti Daviso ir ATP taures šešių savaičių bėgyje būtų beprotystė. Visgi panašu, kad būtent tokį scenarijų nuo 2020 metų ir matysime.

ATP taurė paskelbė, kad turnyro prizinį fondą sudarys daugiau nei 11 milijonų svarų sterlingų, o už sėkmingus pasirodymus turnyre tenisininkai bus apdovanoti ir ATP reitingo taškais.

Taurėje dalyvaus 24 rinktinės, kurios bus suskirstytos į šešias grupes po 4 komandas. Daviso taurėje matysime 18 dėl nugalėtojų vardo besivaržančių šalių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius patenkintas naujai susikūrusiu turnyru
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius patenkintas naujai susikūrusiu turnyru

ATP žaidėjų tarybą atstovaujantis Novakas Džokovičius (ATP-1) pritarė naujam komandiniam turnyrui ir pasidžiaugė, kad taurė priklausys būtent ATP turui ir jo žaidėjams.

ATP taurės varžybos vyks trijuose skirtinguose Australijos miestuose sausio pradžioje ir bus puikus apšilimas prieš mėnesio pabaigoje vykstantį „Australian Open“ turnyrą.

„Daugiau nei 90 procentų sezono dalies mes žaidžiame individualiai, kovodami tik už save, o komandinių turnyrų turime nedaug. Ši taurė daugelį rinktinių suburs į vieną bendruomenę, o man asmeniškai tai bus dar viena nuostabi galimybė atstovauti savo šalį“, – teigė Džokovičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius