Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 08 /11:10

ATP taurė: Serbija ir Ispanija grupių etapą baigė nenugalėtos, pirmąsyk laimėjo ir lenkai

Australijoje vykstančioje ATP taurėje trečiadienį finišuoja grupių etapas, po kurio bus aiškios aštuonios kovas atkrintamosiose tęsiančios rinktinės. Paskutinę grupių etapo dieną pergalėmis pradėjo Serbijos, Ispanijos ir Lenkijos rinktinės.
Rafaelis Nadalis
Rafaelis Nadalis / „Scanpix“ nuotr.

Serbai (3-0) A grupės kovoje 2:1 nugalėjo Čilę (0-3).

Formalumus šiame mače sutvarkė dar vienetų susitikimuose žaidę tenisininkai.

Dušanas Lajovičius (ATP-34) 6:2, 7:6(3) susitvarkė su Nicolasu Jarry (ATP-77), o Novakas Džokovičius (ATP-2) neturėjo vargo su Christianu Garinu (ATP-33) – pergalė iškovota 6:3, 6:3.

Čiliečiai paguodos tašką iškovojo dvejetų mače, kuriame N.Jarry ir Alejandro Tabilo 6:3, 7:6(2) nugalėjo N.Džokovičių ilsinusius ir vietoje jo Nikolą Čačičių į kovą kartu su Viktoru Troickiu metusius serbus.

Geriausiai grupių etape tarp visų ATP taurės komandų pasirodę serbai ketvirtfinalyje, kuris vyks Sidnėjuje, kausis su paskutine į finalinio aštuoneto traukinį įšokusia komanda – antra pagal gerumą antrąją vietą grupių etape užėmusia rinktine.

Be kluptelėjimų grupių etapą įveikė ir Ispanija (3-0), kuri trečiajame susitikime 3:0 nugalėjo iki tol taip pat nesuklupusią Japoniją (2-1). Ši pergalė ispanams užtikrino vietą finaliniame aštuonete.

Ispanijos tenisininkai į visus klausimus atsakė dar vienetų susitikimuose. Roberto Bautista-Agutas (ATP-10) 6:2, 6:4 nugalėjo Go Soeda (ATP-119), o Rafaelis Nadalis (ATP-1), nors ir kiek sunkiau nei prognozuota, susitvarkė su Yoshihito Nishioka (ATP-72) – 7:6(4), 6:4.

Pajėgiausiam pasaulio tenisininkui pirmajame sete net teko vytis varžovą pralaimėjus savuosius padavimus, tačiau tie-breako pagalba R.Nadalis sugebėjo palaužti varžovą.

Dvejetų mače Pablo Carreno-Busta ir R.Nadalis po atkaklios kovos 7:6 (5), 4:6, 10:6 nugalėjo Beną McLachlaną ir G.Soeda.

Ispanai su trimis pergalėmis užsitikrino pirmąją vietą C grupėje, o japonams bus privalu laimėti dvejetų mačą, kad išsaugotų galimybes žengti į kitą etapą kaip viena iš dviejų geriausių antrąsias vietas užėmusių rinktinių.

Pergalę ATP taurės varžybose iškovojo ir Lenkijos tenisininkai (1-2), kurie 2:1 parklupdė austrus (1-2).

Kaip ir serbai su ispanais, lenkai visus reikalus išsprendė vienetų susitikimuose.

Kacperas Zukas (ATP-448) netikėtai 5:7, 7:6(3), 6:3 nugalėjo kur kas aukščiau reitinguotą Dennisą Novaką (ATP-105), o Hubertas Hurkaczas (ATP-37) taip pat paneigė prognozes ir palaužė Dominicą Thiemą (ATP-4) – 3:6, 6:4, 7:6(5).

Dvejetų mačą laimėjo Austrijos rinktinė – Oliveris Marachas ir Jurgenas Melzeris 6:7 (3-7), 6:3, 11:9 laimėjo prieš H.Hurkaczą ir Lukaszą Kubotą.

Lenkams šis laimėjimas jau buvo tik paguodos taškas – jie bet kokiu atveju nepakils aukščiau antrosios vietos grupėje, o net ir likę antri nepateks į finalinį aštuonetą. Toks pat likimas laukia ir Austrijos.

E grupės pirmosios vietos likimas spręsis Kroatijos ir Argentinos akistatoje. Kroatai kol kas turi pranašumą – jie laimėjo abu pirmuosius susitikimus, kai argentiniečiai su varžovais pasidalino po pergalę ir pralaimėjimą.

VIDEO: Šeštosios ATP taurės dienos apžvalga: Rafos ir Nolės pergalės bei H.Hurkašo kirtis D.Thiemui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius