-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 12

ATP taurė – serbų rankose: N.Džokovičius dominavo prieš R.Nadalį ir žibėjo dvejetuose

Antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius ATP taurės finalinėje serijoje prieš Ispaniją pademonstravo, kad yra pasiruošęs sugrįžti į ATP reitingo sostą. Serbas pratęsė įspūdingą seriją prieš Rafaelį Nadalį (ATP-1) ant kietos dangos, o jo vedama rinktinė dramatiškoje kovoje 2:1 nugalėjo ispanus ir tapo pirmąja ATP taurės čempione.
Serbijos rinktinė
Serbijos rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Serija tarp Ispanijos ir Serbijos rinktinių prasidėjo dar vienu nepriekaištingu Roberto Bautistos-Aguto (ATP-10) pasirodymu. Ispanas 7:5, 6:1 įveikė Dušaną Lajovičių (ATP-34) ir ATP taurės vienetų mačuose išliko nepralaimėjęs.

31-erių tenisininkas Australijoje laimėjo visus šešis žaistus mačus bei 12 setų iš tiek pat galimų.

„Dušanas žaidė aukštame lygmenyje, tačiau aš asmeniškai sužaidžiau puikų mačą. Laikas, praleistas ATP taurėje, buvo nuostabus. Mes buvome tikra komanda – kartu treniravomės bei leidome laiką. Tikiuosi, kad tokį bendradarbiavimą išlaikysime ir artimiausius metus“, – po pergalės teigė RBA.

Antroji finalo akistata buvo tai, ko viso turnyro metu laukė teniso aistruoliai – 55-oji R.Nadalio ir N.Džokovičiaus sagos dvikova.

Tačiau kaip pastaraisiais metais jau tapo įprasta, intrigos tarp šių dviejų tenisininkų ant kietos dangos buvo nedaug. Agresyvus Nolės žaidimas pirmajame sete geriausią planetos tenisininką tiesiog nušlavė nuo paviršiaus, bet antroje partijoje Rafa kibo į atlapus ir žaidimas išsilygino.

Grunto karalius netgi turėjo penkias galimybes laimėti varžovo padavimus ir pabėgti į priekį 4:2. Visgi serbas rezultatą išlygino.

Antroje seto dalyje jau pats R.Nadalis turėjo gelbėtis iš sunkios situacijos. Nors ispanui pavyko išplėšti pratęsimą, nuo pralaimėjimo tenisininkas nepaspruko – N.Džokovičius triumfavo 6:2, 7:6(3).

„Kiekvienoje dvikovoje su Rafa mes sukuriame įspūdingų taškų. Tai buvo turbūt pirmas kartas, kai aistruoliai buvo mano pusėje, – fenomenalų serbų palaikymą išskyrė Novakas. – Kokio palaikymo sulaukėme Brisbene ir Sidnėjuje – tai yra neįtikėtina. Jūs mus pakėlėte į aukštesnį lygį.“

Serbo pergalė sausu rezultatu pratęsė keletą įspūdingų serijų, kurios prasidėjo dar 2013 metais Pekine. Dabar Nolė prieš aršiausią savo varžovą ant kietos dangos yra laimėjęs 9 mačus ir net 19 setų iš eilės.

Tarpusavio susitikimuose serbas priekyje 29:26.

Taigi ATP taurės nugalėtoja sprendėsi trečiajame dvejetų mače, iš kurio netikėtai pasitraukė dvejetuose įprastai įspūdingai atrodantis R.Nadalis.

„Pastarąsias kelias dienas žaidžiau labai daug teniso, o mano komandos draugai vakar dvejetuose atrodė puikiai. Mano intensyvumas yra kiek nukritęs nei įprastai, nes paskutiniai mačai vienetuose pareikalavo labai daug jėgų“, – situaciją paaiškino Rafa.

Pirmosios pasaulio raketės vietą užėmė veteranas Feliciano Lopezas, kurio partneriu buvo Pablo Carreno-Busta.

Ispanų duetas jau pačiame pirmame geime po šiurkščios V.Troickio klaidos palaužė N.Džokovičiaus padavimus, tačiau greitai tarpusavio ryšį atradę serbai laimėjo net penkis geimus iš eilės, o tuo pačiu ir pirmąjį setą – 6:3.

Antrajame sete serbai nesustojo – pratęsė laimėtų geimų seriją iki septynių (2:0) ir dovanėlių varžovams nedovanojo. Serbijos triumfą ATP taurėje vainikavo tobula N.Džokovičiaus padavimų serija, o galutinis dvejetų mačo rezultatas – 6:3, 6:4.

Antroji pasaulio raketė ATP taurėje laimėjo visus šešis vienetų ir abu dvejetų susitikimus.

Apskritai Serbijos rinktinė turnyre triumfavo 15-oje mačų iš 18-os.

VIDEO: ATP taurės finalo apžvalga: Serbija dramatiškame mūšyje palaužė Ispaniją!
VIDEO: Serbijos džiaugsmo akimirkos ATP taurėje: apdovanojimai bei nugalėtojo kalba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius