Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 26

Atsisveikinimo turnyras – po Vimbldono kiprietis trauksis iš teniso

Buvusi aštuntoji pasaulio raketė Marcosas Baghdatis (ATP-138) oficialiai pranešė, kad Vimbldono turnyras jam bus paskutinis karjeroje.
Marcosas Baghdatis
Marcosas Baghdatis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Marcos Baghdatis

Paskutinį ATP turo turnyrą vasarį Dubajuje žaidęs tenisininkas socialinėje erdvėje pasidalino jautria atsisveikinimo su tenisu žinute.

„Norėjau skirti laiko jums pranešti, kad artėjantis Vimbldonas bus paskutinis turnyras, kuriame aš žaisiu kaip profesionalas.

Esu labai dėkingas All England Club (Vimbldono aikštynas) žmonėms, kurie man suteikė vardinį kvietimą į pagrindines varžybas, tuo pačiu suteikdami šansą atsisveikinti su sportu, kuriuo gyvenu daugiau nei 30 metų ir kurį labai myliu. Priimti sprendimą buvo labai sunku.“

„Scanpix“/AP nuotr./Marcosas Baghdatis „Australian Open“ turnyre
„Scanpix“/AP nuotr./Marcosas Baghdatis „Australian Open“ turnyre

34-erių tenisininko karjeros pasiekimas – 2006 metais pasiektas „Australian Open“ finalas, kuriame jis nusileido Rogeriui Federeriui.

Maža to, tais pačiais metais kiprietis žaidė ir Vimbldono pusfinalyje, kuriame teko pripažinti Rafaelio Nadalio pranašumą.

Savo pranešime M.Baghdatis pridėjo: „Nors giliai viduje aš dar noriu žaisti, tačiau mano kūno galimybės nebeleidžia išlaikyti aukščiausio lygio teniso. Dėl įvairių skausmų ir traumų pastarieji du metai buvo labai sunkūs.

Tačiau nepaisant to, turiu gražią žmoną ir dvi dukteris, o mūsų šeima dar laukia pagausėjimo. Jaučiuosi labai sujaudintas, jog galėsiu daugiau laiko praleisti su visais namuose.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcosas Baghdatis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Marcosas Baghdatis

Kipro tenisininkas 2003-uosius metus užbaigė būdamas pirmąja jaunių rakete.

M.Baghdatis per profesionalo karjerą laimėjo keturis ATP turnyrus, o dar 14-oje turnyrų pralaimėjo finale. Iš viso vienetuose kiprietis iškovojo 348 pergales ir patyrė 273 pralaimėjimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius