Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 26

Atsuko laikrodį atgal: S.Wawrinka namų turnyre nukovė trečią pasaulio raketę

Savo geriausius laikus prisiminęs Stanas Wawrinka (ATP-194) driokstelėjo gimtojoje Šveicarijoje vykstančiame ATP 500 serijos turnyre „Swiss Indoors Basel“, kuriame patiesė vieną geriausių planetos žaidėjų.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Scanpix“ nuotr.

37-erių veteranas Bazelyje pirmajame rate užtikrintai 6:4, 6:4 sudorojo vieną ATP turo lyderių Casperą Ruudą iš Norvegijos, kuris pasauliniame reitinge šiuo metu užima itin aukštą trečią poziciją.

Pastaraisiais sezonais nuolatinių traumų kamuojamas Stanas viso susitikimo metu demonstravo įspūdingą žaidimą paduodamas – pirmais kirčiais laimėjo net 93 procentus taškų ir nė sykio neatidavė savo padavimų.

Šveicaras atliko 28 winner'ius ir padarė 11 neišprovokuotų klaidų. Solidžiai atrodo ir jo oponento statistika – 20 winner'ių ir 4 klaidos, tačiau tokio galingo puolimo „US Open“ vicečempionas neatlaikė.

Šiemet S.Wawrinkui tai buvo tik devintoji pergalė ATP ture, kuri yra neabejotinai skambiausia per pastaruosius kelis metus. Paskutinį kartą aukščiausiai reitinguotą varžovą nei C.Ruudas jis įveikė dar 2019 m., kai „US Open“ turnyre parklupdė reitingo lyderį Novaką Džokovičių.

„Tai ir yra viena iš priežasčių, kodėl vis dar žaidžiu, – savo pasirodymą komentavo Wawrinka. – Aš senstu, su tuo nepasiginčysi. Pastaruoju metu ypatingai vargau siekdamas atgauti fizinę formą ir pajusti žaidimo ritmą, todėl toks mačas čia, Šveicarijoje, man yra tikrai specialus.“

Per savo karjerą trijų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkas iš viso žaidė net 30 finalų, iš kurių 16 laimėjo, tačiau per 14 vizitų Bazelyje taip nė sykio ir nepasiekė lemiamos turnyro stadijos. Du kartus (2006 ir 2011 m.) jis varžėsi pusfinalyje.

Kitame etape kortų šeimininko lauks amerikiečio Brandono Nakashimos (ATP-44) iššūkis, kuris 2:6, 7:6(4), 6:4 palaužė belgą Davidą Goffiną (ATP-53).

Stokholme praėjusią savaitę triumfavęs Holgeris Rune (ATP-25) pratęsė pergalių seriją iki šešių, rezultatu 6:2, 7:5 sudorodamas australą Alexą De Minaurą (ATP-24).

Tokio pat sėkmingo starto Bazelyje pakartoti nepavyko Neapolyje sekmadienį čempionu tapusiam Lorenzo Musetti (ATP-23) – jis sensacingai 6:1, 3:6, 4:6 nusileido Albertui Ramosui-Vinolas (ATP-40).

VIDEO: Ruud Battles Wawrinka; Murray & Bautista Agut Also In Action | Basel 2022 Highlights Day 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius