Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 10

Aukščiausios klasės tenisas Madride – Dominicas Thiemas nukovė Rogerį Federerį

Antrasis „Mutua Madrid Open“ ketvirtfinalis teniso aistruoliams padovanojo įspūdingą dviejų titanų mūšį – raketes surėmė Dominicas Thiemas (ATP-5) ir Rogeris Federeris (ATP-3).
Dominicas Thiemas ir Rogeris Federeris
Dominicas Thiemas ir Rogeris Federeris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Favoritu laikytas D.Thiemas sugebėjo panaikinti seto deficitą ir išplėšti pergalę rezultatu 3:6, 7:6(11), 6:4. Dvikova truko 2 valandas ir 10 minučių.

Pergalė austrui leido išlyginti tarpusavio susitikimų rezultatą (3:3). Ant grunto D.Thiemas pirmauja 2:0.

Mačo pradžią užsakė šveicarų maestro – pirmajame sete tenisininkas išsiveržė į priekį 3:0, o kamuoliukus paduodamas didesniu nei 220 kilometrų greičiu užtikrintai laimėjo setą.

Antrajame sete D.Thiemas kibo varžovui į atlapus užtikrintai laimėdamas savo padavimus, tačiau niekaip negalėdamas laimėti R.Federerio padavimų serijos (neišnaudoti penki break point'ai).

Galiausiai seto baigtis sprendėsi pratęsime, kuriame netrūko dramos – D.Thiemas pirmavo 6:4, tačiau šveicaras sugebėjo sugrįžti ir net turėjo du match point'us. Visgi lemiamais momentais austras neklydo – pratęsimą laimėjo 13:11.

Trečioje partijoje penktajai pasaulio raketei pagaliau pavyko laimėti varžovo padavimų seriją, tačiau R.Federeris dar kartą sugebėjo atstatyti pusiausvyrą (4:4). Kuomet jau atrodė, kad mūsų laukia dar vienas pratęsimas, lemiamą žodį tarė D.Thiemas, pasiųsdamas oponentą į nokautą.

Austrijos teniso superžvaigždė laimėtų susitikimų iš eilės seriją pratęsė iki aštuonių. Prieš dvi savaites tenisininkas triumfavo Barselonoje, o kovą laimėjo savo pirmąjį ATP „Masters“ serijos turnyrą Indian Velse, finale patiesdamas Rogerį Federerį.

Pusfinalyje D.Thiemo lauks dar sunkesnė užduotis – įveikti pirmąją pasaulio raketę Novaką Džokovičių. Pastarasis į pusfinalį pateko be kovos, kuomet dėl sveikatos problemų pasitraukė Marinas Čiličius.

37-erių šveicarui tai buvo pirmasis mačas ant grunto nuo 2016-ų metų turnyro Romoje. Ankstesniuose etapuose R.Federeris įveikė prancūzus R.Gasquetą ir G.Monfilsą.

VIDEO: Efektyvi R.Federerio kombinacija Madride – trumpintas smūgis ir mirtinas backhand'as

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius