Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 26

„Australian Open“ apžvalga: fenomenalus Rogeris Federeris ir seserų Williams finalas

Ketvirtadienį „Australian Open“ čempionate įvyko trys pusfinalių mačai, po kurių į finalą pateko Rogeris Federeris bei seserys Serena bei Venus Williams.
Vienuolikta „Australian Open“ diena nuotraukose
Vienuolikta „Australian Open“ diena nuotraukose / „Scanpix“ nuotr.

Fenomenalus Rogeris Federeris kovos dėl pagerinto savo paties rekordo

Septynioliktoji pasaulio raketė Rogeris Federeris ketvirtadienį „Australian Open“ pusfinalyje nugalėjo tautietį Staną Wawrinką ir po penkerių metų pertraukos pateko į „Didžiojo kirčio“ serijos turnyro finalą.

R.Federerio ir S.Wawrinkos dvikova truko daugiau nei tris valandas ir baigėsi 35-erių šveicaro pergale rezultatu 7:5, 6:3. 1:6, 4:6, 6:3.

Nors trečiame ir ketvirtame setuose R.Federeris išsiderino iš ritmo ir iniciatyvą perleido varžovui, septynioliktoji pasaulio raketė parodė, kad parako dar tikrai turi.

Tiesa, ir lemiamoje dalyje šveicaras galėjo prisivirti košės, kai penktame geime „break point’ą“ turėjęs S.Wawrinka sėkmingai priėmė Rogerio padavimą, įgijo kontrolę taške, tačiau savo progą iššvaistė paprastą smūgį iš kairės pataikydamas į tinklą.

Iškart po šios nesėkmės S.Wawrinka pralaimėjo savo padavimus, o savo progos sulaukęs R.Federeris nebeklydo ir po penkių setų dramos žengė į „Australian Open“ finalą.

Žinoma, prie R.Federerio pergalės prisidėti galėjo ir mačo eigoje S.Wawrinkos patirta kelio trauma. Ypač jos pasekmės matėsi penktame sete.

„Scanpix“ nuotr./Vienuolikta „Australian Open“ diena nuotraukose
„Scanpix“ nuotr./Vienuolikta „Australian Open“ diena nuotraukose

Didelį įspūdį dvikovoje padarė ne tik užtikrintas R.Federerio žaidimas iš dešinės pusės, bet ir padavimai, šveicarą svarbiais momentais traukę už pakarpos. Ketvirtadienį R.Federerio pirmo padavimo stiprumas ir taiklumas buvo pačios aukščiausios klasės.

Į „Australian Open“ čempionato finalą R.Federeris pateko pirmą kartą po septynerių metų pertraukos. Sekmadienį šveicaras bandys tapti vos trečiu tenisininku istorijoje, Melburne triumfavusiu penkis kartus.

Pirmo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro finale R.Federeris susitiks su Rafaelio Nadalio ir Grigoro Dimitrovo poros nugalėtoju.

Šiuo metu esantis 17-oje ATP reitingo vietoje, R.Federeris net ir pralaimėjimo atveju pakils mažiausiai į 14-ą poziciją.

„Australian Open“ finale – seserų Williams dvikova

Šeštadienį įvyksiančiame „Australian Open“ moterų čempionato finale raketes surems seserys Serena ir Venus Williams.

Pastaroji ketvirtadienį po trijų setų kovos 6:7 (3:7), 6:2, 6:3 palaužė 35-ąją pasaulio raketę tautietę 26-erių metų CoCo Vandeweghe. Į „Didžiojo kirčio“ turnyro finalą V.Williams pateko pirmą kartą nuo 2009 metų.

„Scanpix“ nuotr./Venus Williams prieš CoCo Vandeweghe
„Scanpix“ nuotr./Venus Williams prieš CoCo Vandeweghe

Tuo tarpu S.Williams pusfinalyje turėjo daug mažiau vargo – 6:2, 6:1 patiesta kroatė Mirjana Lučič-Baroni, „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje žaidusi po 18-os metų pertraukos.

Serena ir Venus Williams viena prieš kitą „Didžiojo kirčio“ turnyre žais pirmą sykį nuo 2009 metų Vimbldono čempionato.

Per visą savo karjerą V.Williams yra iškovojusi septynis „Didžiojo kirčio“ titulus. Paskutinį trofėjų tokios kategorijos varžybose 17-oji pasaulio raketė iškovojo 2008 metų Vimbldone.

Tuo tarpu Serena šeštadienį sieks iškovoti 23-ią „Didžiojo kirčio“ titulą ir aplenkti legendinę vokietę Steffi Graf, kuri per savo karjerą taip pat pelnė 22-u trofėjus. Pergalės atveju 35-erių amerikietė Melburne triumfuotų jau septintą kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius