-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 22

„Australian Open“ apžvalga: sensacingi rezultatai ir maestro žygis tolyn

Sekmadienį Melburne prasidėjo „Australian Open“ ketvirtojo etapo kovos, kuriose netrūko netikėtų rezultatų. Pirmoji „Didžiojo kirčio“ turnyro savaitė baigėsi pirmųjų pasaulio rakečių Andy Murray bei Angelique Kerber pralaimėjimais, o po pusmečio sugrįžęs Rogeris Federeris įveikė Kei Nishikorio pasipriešinimą.
Andy Murray
Andy Murray / Chaz Niell/Sipa USA

Andy Murray ir Angelique Kerber baigė savo pasirodymus

„Scanpix“ nuotr./CoCo Vandeweghe prieš Angelique Kerber
„Scanpix“ nuotr./CoCo Vandeweghe prieš Angelique Kerber

Geriausias planetos tenisininkas A.Murray ko gero iššvaistė geriausią progą po penkių pralaimėtų finalų pirmą kartą triumfuoti „Australian Open“ čempionate. Užduotis atrodė paprasta – laimėti prieš penktojo dešimtuko tenisininką iš Vokietijos ir atsidurti jau tik per tris žingsnius nuo titulo.

Tačiau savo gyvenimo mačą šiandien nusprendė sužaisti M.Zverevas. Tenisininkas po mačo ir pats pripažino, kad nesitikėjo tokio puikaus savo paties pasirodymo, o tai jam leido iškovoti pergalę 7:5, 5:7, 6:2, 6:4.

Net ir patyręs nesėkmę M.Zverevas po kelių savaičių ATP reitinge iš penkiasdešimtosios vietos turėtų pakilti į karjeros aukščiausią 35-ąją poziciją.

Negana to, šiandien buvo tenisininko tėčio gimtadienis, todėl geresnę dovaną sunku ir įsivaizduoti.

Įdomu tai, kad po A.Murray pralaimėjimo „Australian Open“ turnyre nebeliko pirmųjų dviejų skirstymą turinčių žaidėjų, o favoritais iš karto tapo Rafaelis Nadalis ir R.Federeris. Internautai jau pradėjo juokauti, kad škoto pralaimėjimas turėjo sukelti maždaug tokią minėtųjų žaidėjų reakciją.

Tačiau tai nebuvo vienintelė dienos staigmena. A.Kerber beviltiškai pralaimėjo amerikietei CoCo Vandeweghe, o tai reiškia, kad Melburnas turės naują čempionę.

Tiesa, favorite dabar tapo Serena Williams, kuri „Australian Open“ karūną yra iškovojusi net šešis kartus. Amerikietė gali susigrąžinti pirmosios pasaulio raketės titulą, jeigu laimės pagrindinį čempionato titulą.

C.Vandeweghe pirmą kartą savo karjeroje nugalėjo pirmą pasaulio raketę, o dėl vietos pusfinalyje susitiks su „French Open“ čempione Garbine Muguruza.

Sekmadienio mačas su Vokietijos atstove parodė, kad C.Vandeweghe šiuo metu yra labai įspūdingoje sportinėje formoje. Labai realu, kad perlipusi ispanės barjerą ji gali mesti rimtą iššūkį bet kuriai savo varžovei pusfinalyje bei finale.

Rogeris Federeris laimėjo penkių setų mūšį

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris prieš Kei Nishikorį
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris prieš Kei Nishikorį

Maestro iš Šveicarijos visus savo gerbėjus privertė sunerimti, kai pralaimėjo pirmąjį setą prieš K.Nishikorį, tačiau sugebėjo pagerinti savo žaidimą antrame ir nugalėjo savo varžovą iš Japonijos.

Sunku pasakyti, kiek japonui trukdė sveikatos problemos, nes ketvirtame ir penktame sete tenisininkas prašė gydytojų pagalvos. Tačiau bet kokiu atveju R.Federeris tapo vienu iš realiausių kandidatų tapti „Australian Open“ čempionu, o ketvirtfinalyje jo laukia A.Murray įveikęs M.Zverevas.

Dažnai įvairiuose turnyruose tenisininkai sugeba vieną kartą nustebinti žiūrovus ir nugalėti favoritą, tačiau ar M.Zverevui tai pavyks padaryti antrą sykį?

Taip pat R.Federeris mače su K.Nishikoriu pelnė ir gražiausią ko gero visos savaitės tašką.

VIDEO: Dienos smūgis: neįtikėtinas Rogerio Federerio taškas

Veteranė ir toliau žaidžia užtikrintai

AFP/„Scanpix“ nuotr./Venus Williams
AFP/„Scanpix“ nuotr./Venus Williams

7 kartus „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionė bei 36-erių veteranė V.Williams ir toliau nesusiduria su jokiais sunkumais dideliais žingsniais šoliuodama „Australian Open“ turnyre.

Amerikietė vis dar nepralaimėjo nė vieno seto ir demonstruoja labai stabilų žaidimą. Sekmadienį ji nugalėjo vokietę Moną Barthel 6:3, 7:5 ir dėl vietos pusfinalyje kausis su ruse Anastasija Pavliučenkova. Pastaroji kiek netikėtai įveikė favorite laikytą savo tautietę Svetlaną Kuznecovą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius