Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 11

„Australian Open“ direktorius išskyrė opią problemą moterų tenise

Dėl „US Open“ moterų finale kilusios kontroversiškos situacijos tarp Serenos Williams ir arbitro Carlo Ramoso Australijos atvirojo čempionato direktorius Craigas Tiley teniso visuomenės pareikalavo tam tikrų atsakymų dėl trenerio ir žaidėjos santykių mačų metu.
Serena Williams ir Craigas Tiley
Serena Williams ir Craigas Tiley / „Scanpix“/AP nuotr.

Nors „Didžiojo kirčio“ turnyruose trenerių patarinėjimas savo žaidėjoms yra uždraustas, WTA turnyruose tenisininkės savo trenerius gali net išsikviesti į aikštę.

Tačiau šeštadienio finale įvykęs incidentas tarp teisėjo Carloso Ramoso ir Serenos Williams privertė susimąstyti, ar toks skirtingas taisyklių traktavimas ir toliau turėtų likti moterų tenise.

S.Williams treneris Patrickas Mouratoglou aiškiu rankos gestu savo auklėtinei parodė, jog ji daugiau atakuotų bei eitų į priekį, toks graiko poelgis neliko nepastebėtas – bokštelio teisėjas Serenai skyrė įspėjimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serena Williams

Vėliau Williams gavo taško baudą už sulaužytą raketę bei prarado geimą dėl to, jog arbitrą išvadino „vagimi“.

C.Tiley atsisakė kritikuoti legendinės tenisininkės poelgius, tačiau išskyrė didelę problemą tarp WTA ir „Didžiojo kirčio“ turnyrų.

„Šio skandalo centre – patarinėjimas varžybų metu. Mūsų sportas privalo išspręsti į viešumą iškilusią dilemą. Ar treneriai galės patarinėti savo žaidėjoms? Ar visgi negalės? Kuomet tai išspręsime, visos bėdos pradings.“

Turnyro direktorius pasidžiaugė, jog Japonijos tenisininkės Naomi Osakos triumfas Niujorke turėtų tik padidinti Azijos regiono susidomėjimą Australijos atviruoju čempionatu.

„Mes visi žavėjomės, kokį palaikymą mūsų turnyre turėjo Kei Nishikoris. Osakos pergalė Australijos čempionatui turės didžiulį poveikį“, – džiaugėsi organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius