-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 15

„Australian Open“ finale – neišvengiamas A.Murray ir N.Džokovičiaus mūšis?

Jau pirmadienio naktį Melburne prasidės pirmasis sezono „Didžiojo kirčio“ turnyras – „Australian Open“ čempionatas. Vieni teniso ekspertai jame pranašauja Andy Murray triumfą, kiti gi skalambija, jog Novakas Džokovičius gali ir nenusigauti iki, tarkim, pusfinalio, nes jau pirmuose etapuose jo laukia itin grėsmingi varžovai. Likę du „Didžiojo ketverto“ nariai – Rafaelis Nadalis ir Rogeris Federeris – apskritai nurašomi, neva šie negali prilygti N.Džokovičiui ir A.Murray. Į „Australian Open“ čempionato burtus užmeskime akį ir mes.
Andy Murray ir Novakas Džokovičius
Andy Murray ir Novakas Džokovičius

Šįmet į Australiją susirinko išties spalvotas kolektyvas – pirmą kartą „Didžiojo kirčio“ turnyre kaip pirma pasaulio raketė debiutuosiantis Andy Murray, rekordą gainiojantis serbas Novakas Džokovičius, iššauti bet kada galintys Stanas Wawrinka, Kei Nishikoris, Milošas Raoničius, jaunieji talentai Dominicas Thiemas, Lucas Pouille, Nickas Kyrgiosas, Alexanderis Zverevas ir sirgalių numylėtiniai, „Didžiojo kirčio“ titulų rekordininkai Rogeris Federeris bei Rafaelis Nadalis.

Pažiūrėkime, ką „Australian Open“ čempionato burtai žada minėtiems žaidėjams.

Paskutiniai šeši 2016 metų sezono mėnesiai A.Murray buvo neįtikėtini. 29-erių britas antrą kartą triumfavo Vimbldono čempionate, apgynė olimpinių žaidynių nugalėtojo titulą, spalio-lapkričio mėnesiais iškovojo 25-ias pergales iš eilės, pirmą kartą tapo „ATP World Tour Finals“ turnyro čempionu, o titulas Londone A.Murray garantavo sezono pabaigą pirmoje reitingo vietoje.

Atrodytų, kad į Melburną A.Murray atvyksta žvėriškos formos, tad favoritu jis laikomas ne be pagrindo.

„Australian Open“ čempionato starte pirmoji pasaulio raketė neturėtų rasti vargo su atakuojantį tenisą propaguojančiu ukrainiečiu Ilja Marčenko. Perėjęs šį barjerą britas susitvarkys su Yen-Hsun Lu ir Andrejaus Rublevo poros nugalėtoju. Trečiame etape A.Murray greičiausiai susitiks jau su skirstymą turinčiu žaidėju – amerikiečiu Samu Querrey, kuris savo atakomis ir galingais padavimais pernai Vimbldone pribaigė N.Džokovičių. Tiesą sakant, A.Murray iškrito palankūs burtai, nes grėsmingiausiu jo varžovu iki ketvirtfinalio gali būti nebent 16-ą skirstymą turintis Lucas Pouille.

„Scanpix“ nuotr./Andy Murray
„Scanpix“ nuotr./Andy Murray

Tik ketvirtfinalyje A.Murray gali susidurti su sau lygiu tenisininku. Dėl pusfinalio pirmoji pasaulio raketė greičiausiai kovos arba su Kei Nishikoriu, arba su Rogeriu Federeriu. Užmeskime akį į šių tenisininkų kelią.

R.Federeris pirmus du etapus turėtų pereiti pasišvilpaudamas, nes juose kovos su kvalifikaciją įveikusiais žaidėjais. Startas atrodo nesunkus, bet jau trečiame etape 35-erių šveicaro kelyje tikriausiai pasimaišys Tomašas Berdychas, o dėl ketvirtfinalio gali tekti suremti raketes su puikiai atrodančiu japonu Kei Nishikoriu. Pastarajam patekti į aštuntfinalį gali sukliudyti tik sveikata, juolab kad prieš savaitę Brisbene penktoji pasaulio raketė skundėsi klubo skausmais.

K.Nishikoris ir R.Federeris – itin pajėgūs tenisininkai, tačiau ketvirtfinalyje kažkuris iš jų greičiausiai puls ant kelių prieš neseniai į riterius įšventintą A.Murray.

„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka
„Scanpix“ nuotr./Stanas Wawrinka

Pusfinalyje pirmosios pasaulio raketės gali laukti jau trejus metus iš eilės „Didžiojo kirčio“ turnyrų šlovės ragaujantis Stanas Wawrinka. Šis iki aštuntfinalio suklupti neturėtų, bet tuomet jo tikriausiai lauks rimtas Nicko Kyrgioso iššūkis, kurio, atsižvelgiant į S.Wawrinkos formą praeito sezono gale, šveicarui gali ir nepavykti įveikti. Ketvirtfinalyje N.Kyrgioso arba S.Wawrinkos lauks šeštadienį Sidnėjuje antrą karjeros titulą iškovojęs Jackas Sockas arba septintoji pasaulio raketė kroatas Marinas Čiličius.

Nepanašu, kad kažkuriam iš aptartų tenisininkų pirmoje lentelės dalyje pavyks pasipriešinti A.Murray, tad jei reiktų spėti, į „Australian Open“ finalą žengs būtent Didžiosios Britanijos tenisininkas.

Antros lentelės dalies favoritas, be abejo, – antroji pasaulio raketė Novakas Džokovičius. 29-erių serbas artimiausias dvi savaites vaikysis įspūdingą rekordą – iki šiol dar niekam istorijoje nėra pavykę laimėti septynių „Australian Open“ čempionato titulų. Melburne antroji pasaulio raketė triumfavo dvejus pastaruosius metus.

N.Džokovičiui Australijoje pranašaujamas vargas jau nuo pirmų čempionato etapų. Savo kampaniją Melburne N.Džokovičius pradės dvikova su ispanu Fernando Verdasco, prieš kurį visai neseniai Dohoje tik per plauką išvengė pralaimėjimo. Trečiame etape antroji pasaulio raketė greičiausiai susitiks su Grigoru Dimitrovu, kuris prieš savaitę įveikęs tris pirmo dešimtuko tenisininkus tapo „Brisbane International“ turnyro čempionu. Ketvirtfinalyje Serbijos tenisininkui gali tekti suremti raketes su Dominicu Thiemu.

Daugelis teniso analitikų tvirtina, jog N.Džokovičius kristi gali prieš bet kurį iš paminėtų žaidėjų, bet, tiesą sakant, vargu ar taip nutiks. Visų pirma, prieš F.Verdasco, G.Dimitrovą ir D.Thiemą kartu sudėjus N.Džokovičius kovėsi 24-is kartus ir iškovojo 19-a pergalių. Negana to, per pastaruosius septynerius metus prieš šią trijulę serbas pralaimėjo vos kartą.

„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

N.Džokovičius turėtų patekti į pusfinalį, kur jo greičiausiai lauks R.Nadalis. Pastarasis gi rimto iššūkio gali sulaukti trečiame etape, kuriame teks nugalėti Vokietijos supertalentą Alexanderį Zverevą, ir ketvirtfinalyje – dėl vietos pusfinalyje devintoji pasaulio raketė turėtų susikauti su Gaeliu Monfilsu.

Kaip ir A.Murray, N.Džokovičius pusfinalyje turėtų būti pranašesnis už bet kokį varžovą. Nors pirmo ir trečio etapų priešininkai gali patampyti serbo nervus, antroji pasaulio raketė visgi turėtų nukeliauti iki finalo.

Stiprių priešininkų Melburne netruks nei A.Murray, nei N.Džokovičiui, tačiau „Australian Open“ čempionato finale raketes greičiausiai sukryžiuos būtent du geriausi pasaulio tenisininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius