Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 01 28

„Australian Open“ kulminacija: nenugalimasis Novakas Džokovičius ar nepasiduodantis Rafaelis Nadalis?

Visos prognozės apie naujus pretendentus į „Didžiojo kirčio“ turnyrų karūną nuėjo šuniui ant uodegos. Sekmadienį Australijos teniso čempionato finale prožektorių šviesos vėl bus nukreiptos į du geriausius pasaulio tenisininkus – Novaką Džokovičių ir Rafaelį Nadalį. Ir taip trečią „Didžiojo kirčio“ finalą iš eilės.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis. / „Scanpix“ nuotr.

Panašu, kad N.Džokovičius užėmė Rogerio Federerio vietą, kaip dar prieš metus atrodė, amžinoje pastarojo ir R.Nadalio kovoje dėl titulų.

Su vienu ženkliu scenarijaus pokyčiu – N.Džokovičius visada tampa nugalėtoju, kai kitoje korto pusėje stovi R.Nadalis. Serbas laimėjo visas šešias paskutines poros dvikovas, įskaičiuojant triumfus 2011-ųjų pabaigoje Vimbldone ir „US Open“. R.Federerio ir R.Nadalio mūšiuose intrigos būdavo kur kas daugiau.

„Žinau, kad galbūt turiu psichologinį pranašumą, nes laimėjau šešis finalus, kuriuos mes žaidėme vienas prieš kitą 2011-aisiais“, – prieš sekmadienio „Australian Open“ finalą teigė N.Džokovičius.

Tačiau taip buvo ne visada. Iki 2011-ųjų pradžios, kai N.Džokovičius pradėjo dominuoti vyrų tenise, tarpusavio mačus daugiau nei dvigubai dažniau laimėdavo R.Nadalis (tada poros santykis buvo 7:16, o dabar jis yra 13:16 ispano naudai).

„Nereikia pamiršti, kad šiemet yra vėl nauji metai. Nauji iššūkiai“, – pabrėžė dukart „Australian Open“ (2008, 2011 m.) bei keturiskart „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionas N.Džokovičius.

Dienos pranašumas

Nors pernai į reitingo viršūnę įkopęs N.Džokovičius nė negalvoja iš jos trauktis, R.Nadalis turi savų kozirių. Vienas tokių – ilgesnis laikas poilsiui ir pasiruošimui.

R.Nadalis pusfinalyje prieš R.Federerį laimėjo ketvirtadienį, o N.Džokovičius prieš Andy Murray turėjo prakaituoti penktadienį. Be to, N.Džokovičius pusfinalyje dar užtruko ir vienu setu ilgiau.

Jokių sunkumų iki „Australian Open“ pusfinalio nesutikęs serbas po penkių setų trilerio ėmė skųstis ir alergija, dėl kurios jam užsikimšo nosis ir buvo sunku kvėpuoti.

R.Nadalis neskubėjo to priimti už gryną pinigą. „Juokinga, ar ne? Mačiau jo mačą pusfinalyje per televizorių ir penktajame sete jis judėjo fantastiškai. Tada buvo parodytos ištraukos iš mačo pradžios, kur jis atrodė palaužtas“, – stebėjosi dešimt kartų „Didžiojo kirčio“ turnyrų čempionu tapęs ispanas.

„Po trijų valandų kovos jis atrodė idealios būklės. Taigi sunku patikėti, kad jį kankina kažkokios problemos“, – pridūrė R.Nadalis.

Ispanas nesureikšmino ir vienos dienos poilsio pranašumo. „Pamenate 2009-uosius? Prie finalą turėjau dieną poilsio, o R.Federeris – dvi. Aš spėjau atsigauti iki finalo (R.Nadalis tada vienintelį kartą tapo Australijos teniso čempionu, – past.), todėl, manau, kad dienos pranašumas yra nesąžiningas, tačiau ne – neprotingai nesąžiningas“, – dėstė R.Nadalis, kuris taip pat turi dėl ko skųstis – prieš čempionatą ispanas susižeidė kelį.

Visgi iki finalo abu keliavo taupydami jėgas – R.Nadalis varžovams atidavė vos du, o N.Džokovičius – tris setus, todėl nenustebkime, jei čempionas paaiškės varginančiame penkių setų maratone.

„R.Nadalis turi kovotojo dvasią. Ir labai mažai silpnų vietų. Jis yra labai atkaklus ir motyvuotas laimėti titulą. Tačiau tiek pat ir aš. Neprognozuojama, kas nutiks“, – pridūrė N.Džokovičius.

 

VIDEO:

Laukti liko jau nedaug – viskas paaiškės jau sekmadienį nuo 10.30 val. ryto (Lietuvos laiku).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius