Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 28

BBC tyrimas: tenisininko N.Džokovičiaus COVID-19 testų laikai kelia abejonių

Pirmosios pasaulyje teniso raketės Novako Džokovičiaus (ATP-1) deportacijos iš Australijos istorijoje – dar vienas naujas posūkis. Tyrimą atlikusi BBC skelbia, kad serbų žvaigždės COVID-19 testų laikai kelia abejonių.
Novakas Džokovičius palieka Melburną
Novakas Džokovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

34-erių N.Džokovičius teigiamą PGR testo rezultatą Australijos pareigūnams pateikė siekdamas gauti išimtį iš taisyklės, kad „Australian Open“ čempionate gali žaisti tik visiškai paskiepyti tenisininkai.

Jo viza galiausiai buvo atšaukta australų imigracijos ministro Alexo Hawke sprendimu, o tenisininkas deportuotas. Australai paaiškino, kad serbo būvimas šalyje „keltų pavojų viešajai tvarkai“ ir „galėtų paskatinti priešpriešą skiepams“.

Naujausias BBC tyrimas skelbia, kad abejonių kelia ir N.Džokovičiaus pateiktų PGR testų laikai (nors deportuotas jis buvo ne dėl to, – past.).

Kiekvienas COVID-19 testas turi unikalų numerį. Keisčiausia, kad N.Džokovičiaus teigiamo atsakymo numeris (7371999), gautas gruodžio 16 dieną, yra didesnis už neigiamo (7320919), sulaukto gruodžio 22-ąją.

Abu dokumentai išduoti Serbijos viešosios sveikatos instituto.

Teoriškai, skaičiai gali skirtis dėl to, kad tyrimai buvo atlikti skirtingose laboratorijose, tačiau platesnį tyrimą atlikusi BBC (gavusi 56 PGR testus iš 8 skirtingų laboratorijų Serbijoje) skelbia, jog „N.Džokovičiaus testas nekoreliuoja su kitais“ ir „kelia abejonių“.

Pagal BBC surinktus duomenis, unikalus teigiamo N.Džokovičiaus testo numeris tiktų gruodžio 25–28 dienų laikotarpiui (nors ant dokumento parašyta data – gruodžio 16-oji).

„Žinoma, visada yra klaidos galimybė, – komentavo BBC kalbintas duomenų ir technologijų ekspertas Džordže Krivokapičius. – Tokiu atveju būtų galima viską lengvai paaiškinti. Nesuprantu, kodėl šalies pareigūnai to nepadaro.“

Nei Serbijos viešosios sveikatos institutas, nei šalies vyriausybės informacinių technologijų biuras, nei N.Džokovičiaus atstovai, pasak BBC, į jų klausimus neatsakė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius