Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 10

Beprotišku 55 smūgių apsikeitimu pažymėtame „US Open“ pusfinalyje – norvego pergalė

Norvegijos tenisininkas Casperas Ruudas (ATP-7) pateisino favorito statusą pirmajame „US Open“ vyrų vienetų turnyro pusfinalyje ir sekmadienį Niujorke kausis dėl nugalėtojo trofėjaus.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / „Scanpix“ nuotr.

Keturių setų kovoje 23-ejų norvegas ganėtinai užtikrintai 7:6(5), 6:2, 5:7, 6:2 sudorojo rusą Kareną Chačanovą (ATP-27) ir antrą kartą karjeroje žais „Didžiojo kirčio“ finale.

Šio pusfinalio kertiniu momentu galima įvardinti pirmojo seto pratęsimą ir jo pabaigą, kuriame buvo užfiksuotas turbūt gražiausias šio sezono set point'as.

C.Ruudas tiebreak'e pirmavo 6:5 ir turėjo savo padavimą, tačiau jį neutralizavęs oponentas pradėjo neįtikėtino ilgio apsikeitimą smūgiais, kuris baigėsi tik po 55 galingų kirčių.

Galiausiai būtent Skandinavijos atstovas pasiuntė mirtiną backhand'ą palei liniją ir išprovokavo ruso klaidą.

Antrasis ir ketvirtasis setai buvo panašūs, o juose – absoliutus C.Ruudo dominavimas. Tik trečioje žaidimo partijoje solidžiau savo padavimus laikęs K.Chačanovas sugebėjo užspausti savo varžovą lemiamu momentu ir laimėti bent paguodos setą.

Norvegijos tenisininko pergalė pusfinalyje reiškia, kad bent jau pirmadienį į ATP reitingo sostą tikrai nesugrįš Rafaelis Nadalis. Casperas jau šiandien galėjo tapti naujuoju ATP reitingo karaliumi, tačiau viskas galiausiai spręsis finale, kadangi kitame pusfinalyje taip pat triumfavo dėl pirmos pozicijos kovojantis Carlosas Alcarazas.

Jei finale pergalę švęs C.Ruudas, jis taps kol kas vieninteliu tenisininku iš Norvegijos, pasiekusiu pirmą poziciją ATP reitinge. Maža to, niekas per teniso istoriją nėra vieno turnyro metu bent iš septintosios pozicijos, kurią dabar vis dar užima jis, šoktelėjęs iš karto į pirmąją.

Niujorke iki šių metų toliausiai iki trečiojo etapo nužygiavęs norvegas birželį patyrė skaudų sutriuškinimą nuo Rafaelio Nadalio „Roland Garros“ turnyro finale.

„Po pirmenybių Paryžiuje buvau neįtikėtinai laimingas, tačiau tuo pačiu išlikau kuklus ir supratau, kad tai gali būti vienintelis mano „Didžiojo kirčio“ finalas karjeroje. Tokie finalai nėra lengvai pasiekiami, tačiau prabėgus keletui mėnesių aš ir vėl čia“, – ramybe spindėjo Ruudas.

VIDEO: Casper Ruud vs. Karen Khachanov Highlights | 2022 US Open Semifinal

Su 44 pergalėmis šiame ATP sezone norvegas nusileidžia tik C.Alcarazui (50), Stefanos Tsitsipui (46), o tiek pat laimėjimų yra pasiekęs ir britas Cameronas Norrie.

K.Chačanovui tai buvo debiutas „Didžiojo kirčio“ pusfinalyje. Po turnyro rusui yra projektuojama 18-oji vieta ATP reitinge.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius