Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 04

Borisas Beckeris: „Esu sąžiningas žmogus ir nepereičiau į varžovo stovyklą“

Pirmosios pasaulio raketės treneris Borisas Beckeris su „Die Welt“ pasikalbėjo apie santykius su Novaku Džokovičiumi už aikštės ribų bei jo tobulėjimą dirbant kartu.
Borisas Beckeris ir Novakas Džokovičius
Borisas Beckeris ir Novakas Džokovičius / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tenise santykiai tarp žaidėjo ir trenerio yra žymiai labiau įtempti nei bet kokiame kitame sporte, – interviu kalbėjo B.Beckeris. – Panašiai kaip bokse. Prieš du metus, kai pradėjome dirbti kartu, nuolat savęs klausiau ar galiu jam padėti, nes neįsivaizdavau savęs trenerio vietoje. Dabar tai pasikeitė. 

Ko reikia geram treneriui? Aš viską patyriau būdamas žaidėjas ir dabar kai man 48-i aš galiu tinkamai patarti. Tačiau viskas priklauso ne tik nuo manęs, bet ir nuo pačio žaidėjo.

Novakas sužaidė puikų 2011-ų sezoną, tačiau tuomet jį pralenkė Rafaelis Nadalis. Dabar Novakas daugiau laiko praleidžia prie galinės linijos. Kartais sužaidžia prie tinklo. Jo žaidimas agresyvus ir labai greitas. 

Patobulėjimas žaidžiant prie tinklo matosi labai aiškiai. Jis laimi mačus žaisdamas taip, kaip anksčiau nemokėjo. Visa tai paverčia jį labai universaliu žaidėju.

Jeigu mano kojos būtų greitesnės, galbūt ir aš būčiau daugiau laiko praleidęs prie galinės linijos, – su N.Džokovičiumi lyginosi B.Beckeris. – Mano žaidimo stilius visiškai nesusijęs su požiūriu į tenisą.“

B.Beckeris šiame interviu atskleidė ir komišką situaciją.

„Jeigu esame vieni, tai dažniausiai kalbamės angliškai, – atskleidė B.Beckeris. – Tačiau jeigu esame persirengimo kambaryje, kuriame yra kitų žaidėjų šnekamės vokiškai, kad kiti nesuprastų.

Mes su Novaku labai panašūs. Abu esame kovotojai. Atkeliavome trukdyti Rogeriui Federeriui ir R.Nadaliui dominuoti šiame sporte. Aš jaunystėje padariau panašiai, kai mano eroje dominavo Johnas McEnroe, Ivanas Lendlas, Stefanas Edbergas ir Jimmy Connorsas.

Jis daug pokštauja. Novakas daug išmano apie politiką, ekonomiką ir kitus sportus. Mes labai daug laiko praleidžiame kartu. Treniruojamės, pusryčiaujame ir pietaujame. Labai svarbu apie ką nors kalbėtis, nes tyla niekuomet nežada nieko gero.

Esu sąžiningas žmogus ir nepereičiau į jo varžovo stovyklą, – apie savo ištikimybę N.Džokovičiui atsakė B.Beckeris. – Iš kitos pusės, manau, kad galėčiau padėti daugeliui žaidėjų. Nebūčiau geras treneris jeigu tuo nebūčiau įsitikinęs.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius