Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 11

Bręsta skandalas: Vimbldone susirgusi tenisininkė galėjo būti apnuodyta

Ant puikaus šių metų Vimbldono čempionato juoda dėmę metė į viešumą išlindęs skandalas. Pranešama, kad trečiojo metų „Didžiojo kirčio“ turnyro metu galėjo būti specialiai apnuodyta viena iš dalyvavusių tenisininkių.
Gabriella Taylor
Gabriella Taylor / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Vimbldonas“

Gabriella Taylor prieš mėnesį žaidė jaunių Vimbldono čempionate, tačiau liepos 6 dieną netikėtai susirgo ir turėjo pasitraukti iš varžybų.

Tenisininkės motina Milena Taylor po šio įvykio atskleidė, jog 18-metė G.Taylor buvo gydoma intensyvios priežiūros skyriuje. Jai buvo diagnozuota leptospirozė – bakterinė infekcija, kurią nešioja gyvūnai.

M.Taylor britų dienraščiui „The Telegraph“ sakė: „Ši bakterinė infekcija Didžiojoje Britanijoje yra tokia reta, kad tai negalėjo būti nelaimingas atsitikimas. Mano dukra viso turnyro metu buvo saugioje aplinkoje.“

Savo ruožtu Metropoliteno policija atskleidė, kad detektyvai tiria galimą pasikėsinimą į gyvybę. Policijos protokole rašoma, kad „tai įvyko Vimbldone liepos 1-10 dienos laikotarpiu“.

Kol kas pareigūnai nieko nesulaikė, nes vis dar laukia informacijos iš medikų, kokie nuodai galėjo būti pasitelkti prieš G.Taylor.

Didžiosios Britanijos sveikatos agentūra atskleidė, kad leptospirozė šalyje yra išties labai retas atvejis – per metus užfiksuojama mažiau nei 40 infekcija užsikrėtusių žmonių. O ir šie užsikrečia tik tada, kai liečia gyvūnų šlapimu padengtus daiktus arba vandenį.

Dažniausiai infekcija pasižymi švelniais, į gripą panašiais simptomais, tačiau kai kuriais atvejais gali pažeisti organus arba sukelti vidinį kraujavimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius