-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 03 23

Legendinis Australijos tenisininkas Bobas Hewittas nuteistas pedofilijos byloje

75-erių metų buvusiai Australijos teniso žvaigždei Bobui Hewittui prisiminimais apie įspūdingą karjerą gali tekti dalintis kalėjime. Australą teismas pripažino kaltu prievartavus mergaites.
Bob Hewitt
Bob Hewitt / „Scanpix“/AP nuotr.

Buvusiam tenisininkui buvo mesti kaltinimai dėl dviejų išprievartavimo ir vieno seksualinio priekabiavimo atvejų. Daugkartinis „Didžiojo Kirčio“ turnyrų dvejetų varžybų nugalėtojas savo kaltę neigė, tačiau teismas jo nepasigailėjo.

Bylos duomenimis, B.Hewittas išprievartavo dvi mergaites 1980-aisiais. Jis buvo jų treneris Pietų Afrikoje. Viena iš nukentėjusiųjų papasakojo, kad tuometinis jos treneris išprievartavo ją mašinoje prieš prasidedant treniruotei. Tuo metu mergaitei buvo vos 12-a metų. Trečioji auka apkaltinusi B.Hewittą priekabiavimu pasakojo, kad tai įvyko 1990-aisiais metais. 

Nors po įvykdytų nusikaltimų praėjo jau daug laiko, teisėjo sprendimo tai nesušvelnino. „Laikas šių nusikaltimų neištrynė. Kaltas asmuo negali išsisukti. Teisingumo svarstyklės pasviro ne kaltinamojo naudai“ , – teismo posėdyje kalbėjo teisėjas.

Po teismo sprendimo B.Hewittas pasiųstas už grotų. Tiesa, kokia bausmė jam bus paskirta, dar neaišku. Teisėjas savo verdiktą ketina paskelbti balandį.

B.Hewittas per savo karjerą iš viso laimėjo 15-ą „Didžiojo kirčio“ dvejetų ir mišrių porų turnyrų. Australas buvo įtrauktas į teniso šlovės muziejų, tačiau 2012-aisiais metais, kai buvo apkaltintas sunkiais nusikaltimais, iš ten pašalintas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius