-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 20

C.Ruudas negailestingai sudorojo A.Rubliovą ir kausis dėl titulo Turine

Negailestingą pasirodymą Turine (Italija) vykstančio „Nitto ATP Finals“ turnyro pusfinalyje surengęs Casperas Ruudas (ATP-4) kausis dėl kol kas svarbiausio trofėjaus savo karjeroje.
Casperas Ruudas
Casperas Ruudas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Norvegijos teniso žvaigždė antrajame turnyro pusfinalyje vos per 1 valandą ir 9 minutes rezultatu 6:2, 6:4 sutriuškino rusą Andrejų Rubliovą (ATP-7) ir pateko į didįjį finalą.

24-erių tenisininkas žaidė nuostabų tenisą, o stabtelėjo tik prie pat finišo tiesiosios – 5:2 antrajame sete pirmavęs C.Ruudas kiek atsipalaidavo ir rezultatas greitai tapo 5:4, tačiau antruoju bandymu paduodant tvirtai „uždarė“ pusfinalį.

Įtempta kova šiame mače vyravo tik pirmuosius keturis geimus (2:2). Tuomet norvegas šovė į priekį ir laimėjo kitus aštuonis geimus, varydamas iš proto palūžusį savo oponentą.

Finale C.Ruudo lauks neabejotinai rimčiausias iššūkis šiame turnyre – be pralaimėjimų žengiantis Novakas Džokovičius (ATP-7). Serbas 11 metų jaunesnį oponentą įveikė visose trijose iki šiol vykusiose akistatose nepralaimėdamas nė vieno seto.

Ankstyvoje karjeros stadijoje C.Ruudas įtvirtino savo kaip nuostabaus grunto žaidėjo reputaciją, tačiau šiame sezone atliko neįtikėtiną proveržį ir žaidžiant ant kietos dangos.

Tenisininkas pasiekė Majamio „Masters“ finalą, tuomet „US Open“ titulinį mačą, o dabar turi išskirtinę galimybę laimėti baigiamąjį metų turnyrą Turine. Sezono viduryje jis žaidė ir „Roland Garros“ pirmenybių ant grunto finale.

Pergalė pusfinalyje C.Ruudui garantavo trečią ATP reitingo poziciją metų pabaigoje. Kol kas visi devyni tenisininko titulai buvo iškovoti ATP 250 kategorijos turnyruose.

A.Rubliovas metus pabaigs ant aštuntojo ATP reitingo laiptelio. Rusas šiemet pasiekė du „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalius ir laimėjo turnyrus Marselyje, Dubajuje, Belgrade ir Gižone.

Dvejetų turnyro finale kroatai Mate Pavičius ir Nikola Mektičius susirems prieš amerikiečio Rajeevo Ramo ir brito Joe Salisbury porą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius