Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 05

Danas nutraukė įspūdingą varžovo pergalių seriją ir pateko į pirmą „Masters“ finalą

Danijos teniso talentas Holgeris Rune (ATP-18) sezono pabaigoje žaidžia kol kas geriausią karjeros atkarpą, kuri sekmadienį bus pažymėta ir rimčiausiu testu – pirmuoju finalu „Masters“ kategorijos turnyre.
Holgeris Rune ir Felixas Auger-Aliassime'as
Holgeris Rune ir Felixas Auger-Aliassime'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Paryžiuje vykstančio „Rolex Paris Masters“ turnyro pirmajame pusfinalyje H.Rune užtikrintai 6:4, 6:2 susitvarkė su Felixu Auger-Aliassime'u (ATP-8) ir žengė į finalą.

Nuo pat pirmųjų susitikimo minučių dominavęs 19-metis padarė tai, ko per pastarąsias keturias savaites nebuvo pavykę padaryti niekam – sustabdė varžovą, kuris buvo laimėjęs net 16 mačų iš eilės.

Priminsime, kad F.Auger-Aliassime'as į Paryžių atvyko po pergalingų turnyrų Florencijoje, Antverpene ir Bazelyje – per pastarąsias 24 dienas jis sužaidė net 17 dvikovų.

Ne ką prastesniu tempu pergales štampuoja ir H.Rune – 15 susitikimų per paskutines 20 dienų, iš kurių laimėti buvo net 14.

Danijos teniso žvaigždė ATP ture į finalą patenka ketvirtame turnyre iš eilės, kuriame dalyvauja. Jis laimėjo pirmenybes Stokholme, o Sofijoje ir Bazelyje liko antras.

Visgi būtent turnyras Paryžiuje dano reziumė kol kas turėtų atrodyti įspūdingiausiai, kadangi kelyje link finalo jis patiesė buvusį „Didžiojo kirčio“ čempioną Staną Wawrinką bei net keturis oponentus iš TOP 10 – Hubertą Hurkačą, Andrejų Rubliovą, Carlosą Alcarazą ir jau minėtąjį F.Auger-Aliassime'ą.

Sunku patikėti, tačiau sezoną antrajame ATP šimtuke pradėjusiam H.Runei jau yra prognozuojama 12-oji pozicija ATP reitinge, o triumfo Paryžiuje atveju jis būtų net dešimtas. Kitą savaitę jaunuolis dar varžysis „NextGen ATP Finals“ turnyre Milane.

Finale jo varžovu bus Novakas Džokovičius (ATP-7) arba Stefanos Tsitsipas (ATP-5).

F.Auger-Aliassime'as pirmadienį ATP reitinge pakils į rekordinę šeštą poziciją, o dar po savaitės kanadietis pirmą kartą karjeroje varžysis baigiamajame metų turnyre.

VIDEO: Holger Rune Best Shots vs Felix Auger-Aliassime | Paris 2022 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius