Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 01

Dangą pasirinkę švedai sumažino viltis išvysti Ričardą Berankį ir padidino savo šansus

Švedijos teniso rinktinė lemiamą Daviso taurės mačą dėl patekimo į pirmą grupę nusprendė žaisti ant mažiausiai Lietuvos komandai parankios dangos ir taip sumažino viltis išvysti geriausią šalies tenisininką Ričardą Berankį. Rugsėjo 15-17 dienomis dvikova vyks garsiame Bostado korte ant grunto. Nors tuo metu pagrindinės teniso sezono kovos vyks ant kietos dangos.
Bostado centrinis kortas, kuriame vyks Daviso taurės varžybos tarp Švedijos ir Lietuvos rinktinių
Bastado centrinis kortas, kuriame vyks Daviso taurės varžybose tarp Švedijos ir Lietuvos rinktinių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau pasirinkta danga nenustebino Lietuvos teniso sąjungos prezidento Ramūno Grušo. Labiau nustebino pasirinkta vieta.

„Labiau netikėta, kad mačas rugsėjo viduryje vyks ne uždaruose kortuose, o šalia jūros. Sąlygos gali būti nenuspėjamos. Gruntas nėra mūsų mėgstamiausia danga, bet prieš metus vykęs mačas su Pietų Afrikos rinktine buvo sėkmingas. Nors ir žaidėm Kaune ant grunto, – kalbėjo R.Grušas.

Na, o dėl Ričardo apskritai neįmanoma prognozuoti, nes dabar svarbu, kad jis sėkmingai grįžtų į turą. Švedų federacijos prezidentas ir generalinis sekretorius buvo atvykę per „FED Cup“ varžybas Šiauliuose. Dėkojo už gerą priėmimą ir sakė, kad labai laukia mūsų vyrų atvykstančių rugsėjo viduryje.“

Švedijos teniso rinktinės lyderis Eliasas Ymeras (ATP 193) labiausiai mėgsta žaisti ant grunto dangos ir yra pasiekęs daugiausiai pergalių tokiose varžybose.

 nuotr./Eliasas Ymeras
nuotr./Eliasas Ymeras

Šiuo metu jis sėkmingai įveikė Portugalijoje vykstančio ATP 250 serijos turnyro ant grunto atranką ir pirmame pagrindinių varžybų rate antradienį kovos su argentiniečiu Carlosu Berlocqu.

Antroji Švedijos raketė Carlas Soderlundas (ATP 389) taip pat daugiausiai žaidžia ant grunto dangos.

Tuo tarpu du geriausi Lietuvos tenisininkai Ričardas Berankis ir Laurynas Grigelis daugiausiai žaidžia ant kietos dangos ir varžyboms ant grunto skiria mažiausiai laiko.

R.Berankis dėl traumos praleido visą pirmą sezono dalį, todėl didžiausią dėmesį antroje sezono pusėje skirs prarastų pozicijų ATP reitinge susigrąžinimui.

„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas „US Open“ turnyre nugalėjo Ričardą Berankį
„Scanpix“ nuotr./Dominicas Thiemas „US Open“ turnyre nugalėjo Ričardą Berankį

Jau nuo birželio R.Berankis pradės sezoną ant žolės, o vėliau ir ant kietos dangos. Ar sportininkas ryšis daryti kelių savaičių pertrauką ir grįš žaisti ant grunto, o tada ir vėl tęsti kovas ant kietos dangos? Atsakymas greičiausiai paaiškės tik rugsėjo pradžioje.

Bostade liepos mėnesį vykstantis ATP 250 serijos turnyras net vienuolika metų iš eilės (2002-2013) žaidėjų buvo išrinktas geriausiai organizuojamu tokio rango sezono turnyru.

Čia taip pat rengiamos ir WTA serijos varžybos, o 2013 metais čempione tapo viena geriausių visų laikų tenisininkių Serena Williams.

Tai bus pirma abiejų teniso rinktinių akistata Daviso taurės istorijoje. Pergalę iškovojusi rinktinė kitą sezoną žais antroje pagal pajėgumą Daviso taurės grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius