Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 22

Dar viena sensacija: Mischa Zverevas nugalėjo pirmąją pasaulio raketę Andy Murray!

„Australian Open“ aštuntfinalio etapas prasidėjo su viena didžiausių turnyro staigmenų. 50 vietą ATP pasaulio reitinge užimantis Mischa Zverevas sugebėjo įveikti geriausią planetos tenisininką Andy Murray 7:5, 5:7, 6:2, 6:4. Mačas truko daugiau nei tris su puse valandos.
Mischa Zverevas
Mischa Zverevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

M.Zverevas sužaidė savo gyvenimo mačą. Vokietis rungtyniavo itin agresyviai, nuolat artėjo prie tinklo, o tai išmušė iš vėžių net geriausią pasaulio tenisininką.

Pirmąjį setą M.Zverevas laimėjo nepaisant to, kad pralaimėjo savo padavimų serijas ir atsiliko rezultatais 1:3 bei 3:5. Lemiamame sete Vokietijos atstovas savo varžovą palaužė jau pirmame geime ir užtikrintai nužygiavo iki pergalės.

M.Zverevas šiame mače laimėjo 66 proc. savo padavimų serijų ir net 8 kartus palaužė škoto kirčius. Tai pirmasis kartas tenisininko karjeroje, kai jis pateko į bet kokio „Didžiojo kirčio“ turnyro ketvirtfinalį.

„Tiesą pasakius pats dar nesuprantu, kaip pelniau kai kuriuos taškus. Buvau kažkokioje keistoje būsenoje, – po mačo savo pasiekimu negalėjo patikėti M.Zverevas. – Buvo nesunku išlikti agresyviam, tačiau viduje labai jaudinausi.

Mano pasirodymą įkvėpė mano brolio žaidimas, nes jis visuomet rungtyniauja puikiai ir skatina mane pasitempti. Apie būsimą dvikovą ketvirtfinalyje negalvoju, nes dar nesupratau, kas čia įvyko. Žinoma, mačas su Rogeriu Federeriu būtų svajonės išsipildymas.“

50 pasaulio raketė Melburne jau užsitikrino 440 tūkst. Australijos dolerių piniginę premiją bei 360 ATP reitingo taškų. Dėl vietos pusfinalyje jis susitiks su R.Federerio ir Kei Nishikorio poros nugalėtoju.

„Tai labai nuviliantis pralaimėjimas. Jis puikiai sužaidė pačiomis svarbiausiomis mačo akimirkomis, – po mačo teigė A.Murray. – Tačiau pastaruosius 7 mėnesius pasiekiau ne vieną pergalę, kai galbūt turėjau pralaimėti. Reikia pasidžiaugti savo pasiekimais ir judėti toliau.“

VIDEO: Kurioziškas Andy Murray smūgis sau į galvą

„Australian Open“ turnyre nebeliko dviejų geriausių pasaulio tenisininkų, nes šią savaitę pralaimėjimą patyrė ir antroji pasaulio raketę Novakas Džokovičius. Serbas netikėtai pralaimėjo Uzbekistano tenisininkui Denisui Istominui.

Kitame aštuntfinalio mače staigmenos nepavyko pasiekti italui Andreasui Seppiui (ATP-89). Jis turėjo pripažinti ketvirto pagal skirstymą Stano Wawrinkos pranašumą 6:7 (2:7), 6:7 (4:7), 6:7 (4:7).

VIDEO: Mischos Zverevo interviu po pergalės prieš Andy Murray

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius