Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 06

Daviso taurė: gruzinų ir lietuvių akistata prasidės T.Babelio ir N.Basilašvilio dvikova

Šiandien Tbilisyje buvo ištraukti Daviso taurės antros grupės Europos-Afrikos zonos susitikimo tarp Gruzijos ir Lietuvos rinktinių burtai. Jie lėmė, kad pirmieji į kortą penktadienio vidurdienį žengs gruzinų lyderis Nikolozas Basilašvilis (ATP 60) ir Tadas Babelis (ATP 1334). Antrame dienos mače susitiks Georgas Tsivadzė (ATP 862) ir Laurynas Grigelis (ATP 249).
Tadas Babelis
Tadas Babelis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius daug kam netikėtai pirmosios dienos dvikovai vietoje aukštesnį turinčio Luko Mugevičiaus pasirinko T.Babelį.

„Lukas dėl rankos skausmų kol kas nėra pasirengęs šimtu procentu žaisti tris dienas iš eilės. Todėl nutariau jį patausoti labai svarbiam dvejetų mačui šeštadienį. Kartu manau, kad Tadui susitikimas su tokio kalibro žaidėju bus puiki patirtis“, – sakė R. Mugevičius.

T. Babeliui tai bus pirmasis mačas karjeroje prieš žaidėją, patenkantį tarp šimto stipriausių pasaulio tenisininkų.

„Neslėpsiu, kažkiek jaudulio yra. Tačiau ne dėl varžovo reitingo, o dėl to, kad teks žaisti pirmam. Tačiau iš patirties žinau, kad tokie dalykai dažniausiai praeina po kelių pirmųjų taškų. Viskas gerai“, – iš karto po burtų traukimo kalbėjo dvidešimtmetis lietuvis.

Antrąją Gruzijos raketę – Georgą Tsivadzę – geriausiai iš visų Lietuvos tenisininkų pažįsta L. Mugevičius.

„Esame panašaus amžiaus, pirmą kartą kortuose susidūrėm turbūt būdami devynerių ar dešimties. Kartu žaidėm įvairių amžiaus grupių jaunių turnyruose. Manau, kad dabartinis jo reitingas ne visai tiksliai atspindi žaidėjo pajėgumą – jis tikrai galėtų būti bent pora šimtų vietų aukščiau. Tsivadzės žaidimas įvairus – jis gali žaisti giliai atsitraukęs, tačiau gali ir aštriai atakuoti ar pabaigti taškus prie tinklo. Visgi galvoju, kad Laurynas tikrai turi daugiau galimybių nugalėti“, – pasakojo L.Mugevičius.

Gruzijos ir Lietuvos teniso rinktinių susitikimas Tbilisio Mziuri teniso klube vyks balandžio 7-9 dienomis. Pergalę iškovojusi komanda rugsėjo mėnesį dėl patekimo į pirmą Daviso taurės varžybų grupę žais su Švedijos arba Turkijos tenisininkais.

VIDEO: Daviso taurė: Lietuvos ir Gruzijos dvikovos burtų traukimo ceremonija
VIDEO: Daviso taurė: Tado Babelio treniruotė
VIDEO: Daviso taurė: Lietuvos rinktinės treniruotė
VIDEO: Daviso taurė: Luko Mugevičiaus komentaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius