Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 07 08

Daviso taurė: išsekęs Dovydas Šakinis nebaigė mačo, Marokui iki pergalės trūksta žingsnio

Lietuvos teniso rinktinė patyrė dar vieną smūgį. Dėl išliko Daviso taurės Europos-Afrikos zonos II grupėje be geriausių šalies tenisininkų Ričardo Berankio ir Lauryno Grigelio kovojantys lietuviai neteko ir Dovydo Šakinio (ATP 1112).
Dovydas Šakinis
Dovydas Šakinis mačo nebaigė dėl fizinio išsekimo. / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

19-metis tenisininkas dėl fizinio išsekimo nebaigė penktadienį Sereikišėse vykusio antrojo vienetų mačo su antrąja Maroko rakete 24-erių Yassine'u Idmbareku (ATP 785). Rezultatas tuo metu buvo 6:2, 2:6, 3:6, 0:2 marokiečio naudai.

„Neapskaičiavau jėgų. Sąlygos buvo kur kas parankesnės varžovams. Jie labiau įpratę prie tokio karščio, grunto. Traumos jokios nepatyriau, tiesiog pradėjo visą kūną traukti mėšlungis. Nežinau, ar šeštadienį jau būsiu atgavęs jėgas. Tikiuosi. Nors rezultatas 0:2, reikia kautis, nebėra kur trauktis“, – kalbėjo Lietuvos rinktinės lyderis.

Po šio pralaimėjimo bendras Lietuvos ir Maroko rinktinių mačo rezultatas tapo 0:2 svečių naudai. Pirmojoje penktadienio dvikovoje varžovų lyderis 23 metų Reda El Amrani (ATP 365) 7:5, 6:1, 6:1 nugalėjo 16-metį Luką Mugevičių (be reitingo).

Nors marokiečiams iki galutinės pergalės trūksta tik žingsnio, Lietuvos kapitonas Rimvydas Mugevičius baltos vėliavos dar nekėlė.

0:2, tai dar ne 0:3, – teigė R.Mugevičius.

„0:2, tai dar ne 0:3. Duok Dieve, kad Dovydas iki šeštadienio atgautų jėgas. Šis mačas buvo jo rankose, deja, nepavyko. Taktika buvo paruošta gera, trukdė karštis, fizinio pasiruošimo stoka. Šeštadienį laukia dvejetų mačas. Kausimės“, – teigė R.Mugevičius.

Tuo tarpu marokietis Y.Idmbarekas dėl nesėkmingos mačo pradžios kaltino jaudulį ir vylėsi, kad šeštadienį jo komandai pavyks iškovoti galutinę pergalę.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Yassine Idmbarekas
Yassine Idmbarekas

„Pradžia man buvo sunki. Pirmą kartą atstovauju savo šaliai Daviso taurėje, todėl jaudinausi. Po to susitvarkiau su jauduliu ir tai leido pakreipti įvykių eigą man naudinga linkme. Man labai padėjo komandos palaikymas. Esame labai laimingi, kad pirmaujame 2:0. Tikimės, jog šeštadienio dvejetų mače užtvirtinsime savo pergalę“, – kalbėjo Y.Idmbarekas.

„Ačiū mano žaidėjams. Pirmauti po pirmosios dienos 2:0 yra labai smagu. Esame labai arti galutinės pergalės. Lietuvos komanda yra labai jauna ir talentinga, tačiau jiems trūksta patirties. Mačus jie pradeda gerai, tačiau vėliau labiau patyrę mano žaidėjai perima iniciatyvą ir laimi mačus. Tikiuosi, jog šeštadienį po dvejetų mačo būsiu ne prastesnės nuotaikos, nei šiandien“, – pridūrė Maroko rinktinės kapitonas Mouniras El Aarejus.

Priminsime, jog Lietuvos ir Maroko mačo nugalėtojas išsaugos vietą antrojoje Europos-Afrikos zonos grupėje, o pralaimėjęs kitais metais bus priverstas žaisti žemiausioje – trečiojoje grupėje.

Teniso rinktinių mačą tiesiogiai transliuos „Sport1“ televizija, kurią galite nemokamai žiūrėti internetu per 15min.tv.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius