-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 03 03

Daviso taurė: Lietuvos rinktinės debiutantas šių varžybų kortus išbandė būdamas aštuonerių

Lietuvos ir Portugalijos teniso rinktinės pirmadienį Šiauliuose pradėjo pasirengimą penktadienį prasidėsiančiai Daviso taurės akistatai. Tenisininkai jau išbandė miesto teniso akademijos kortus, šią savaitę tapsiančius jų antraisiais namais.
Vilius Gaubas
Vilius Gaubas / Kipro Štreimikio nuotr.

Beveik visiems šio mačo dalyviams Daviso taurės rutina jau yra neblogai pažįstama ar net įprasta: rytoj jų lauks susitikimai su žurnalistais, ketvirtadienį bus traukiami mačo burtai, o penktadienį prasidės dvikovos korte. Visgi vienas šios akistatos dalyvis neslepia kol kas jaudulio Šiauliuose patiriantis daug daug nei rutinos. Lietuvos rinktinės kapitonas Rimvydas Mugevičius į komandos sudėtį pirmą kartą įtraukė šešiolikmetį Vilių Gaubą.

„Sakau nuoširdžiai: aš tikrai nesitikėjau kvietimo į rinktinę. Suprantama, sulaukti jo buvo labai smagu. Tačiau žiūri į tai ne kaip kažkokį mano žaidimo įvertinimą, o kaip motyvaciją judėti į priekį, dar sunkiau dirbti treniruotėse“, – sako V.Gaubas ir prisipažįsta, kad iki rinktinės stovyklos pradžios dar nebuvo pažįstamas su komandos lyderiu Laurynu Grigeliu.

Bene didžiausia kol kas tenisininko iškovota pergalė – sidabro medalis pernai vykusiame Europos jaunimo olimpiniame festivalyje, kuriame dalyvavo dar šešiolikos metų amžiaus nesulaukę sportininkai. Visgi šiaulietis neslepia, jog šešiolikmečių turnyruose jo šiemet nebematysime.

nuotr. Kipro Štreimikio/LTOK/Vilius Gaubas
nuotr. Kipro Štreimikio/LTOK/Vilius Gaubas

„Šiemet U16 turnyruose nebežaisiu. Manau, man pats laikas visų dėmesį sutelkti į žaidimą su aštuoniolikmečiais, be to, kartais išbandysiu jėgas viename kitame Futures serijos turnyre. Nedvejodamas galiu pasakyti, kad aštuoniolikmečių tenisas smarkiai skiriasi nuo šešiolikmečių. Kiti greičiai, sprendimai, jų išpildymas. Aš jau nekalbu apie žaidimą vyrų turnyruose“, – kalba Alikantėje (Ispanija) šiuo metu besitreniruojantis tenisininkas.

Simboliška ir tai, kad jo debiutas vilkint Lietuvos rinktinės aprangą vyks mače prieš Portugalijos rinktinę. Mat būtent šioje šalyje kelerius paskutinius metus tenisininkas gyveno ir treniravosi.

„Į Ispaniją iš Portugalijos persikėliau ne taip jau seniai. Tiesiog pakeičiau trenerį, su kuriuo darbuojuosi. Kadangi Portugalijoje praleidau nemažai laiko, jų rinktinės žaidėjus žinau gana neblogai. Tiesa, gyvai žaidžiančius mačiau tik trečią ir ketvirtą jų numerius Joao Dominguesą ir Fredericą Silvą. O lyderius Joao ir Pedro Sousas – tik per televizorių. Tačiau ir to pakanka, jog suprastum, kad tai yra aukščiausio lygio tenisininkai“.

nuotr. Kipro Štreimikio/LTOK/Vilius Gaubas
nuotr. Kipro Štreimikio/LTOK/Vilius Gaubas

Nors šešiolikmečio dar tik laukia debiutas Lietuvos rinktinėje, vieną įdomią istoriją, susijusią su Daviso taurės varžybomis jis jau gali papasakoti savo draugams. 2013 metais vykusios Lietuvos ir Kipro dvikovos metu Šiaulių arenoje buvo surengtas vaikų teniso turnyras, kurio nugalėtojai centriniame arenos korte galėjo išbandyti jėgas su tuo metu rinktinei atstovavusiais Ričardu Berankiu ir Luku Mugevičiumi. Tarp laimingųjų buvo iš aštuonmetis V.Gaubas.

„Labai bijojau ir jaudinausi, tad prisimenu tą susitikimą su Ričardu ir Luku kaip per rūką. Kita vertus, man tas nuotykis buvo stiprus postūmis judėti į priekį. Nors, aišku, minčių apie rinktinę tuomet dar tikrai nebuvo“, – prisimena V.Gaubas, Lietuvos ir Kipro susitikimo metu tenisininkams per mačus dar ir padavinėjęs kamuoliukus.

Šiuo metu V.Gaubas užima 613 ITF aštuoniolikmečių reitingo vietą.

Daviso taurės susitikimas tarp Lietuvos ir Portugalijos rinktinių. Šiaulių teniso akademijoje vyks kovo 6-7 d.

Lietuvos komandos, vadovaujamos trenerio R.Mugevičiaus, sudėtyje yra L.Grigelis (ATP-497), Julius Tverijonas (ATP-791), L.Mugevičius, V. Gaubas, Ainius Sabaliauskas ir Pijus Vaitiekūnas (visi ATP reitingo neturi).

nuotr. Kipro Štreimikio/LTOK/Vilius Gaubas
nuotr. Kipro Štreimikio/LTOK/Vilius Gaubas

Portugalijos komandos kapitonas Rui Machado į rinktinę pakvietė tenisininkus J.Sousą (ATP-65), P.Sousą (ATP-110), J.Dominguesą (ATP-152) ir F.Silvą (ATP-190).

Kovo 4 d. (trečiadienį) 12.45 val. Šiaulių teniso akademijoje įvyks abiejų rinktinių spaudos konferencijos. Kovo 5 d. (ketvirtadienį) 12 val. bus ištraukti šio susitikimo burtai, lemsiantys mačų eiliškumą.

Kovo 6 d. (penktadienį) 16 val. prasidės pirmasis vienetų susitikimas, o jam pasibaigus (po 20 min. pertraukos) – antrasis.

Kovo 7 d. (šeštadienį) 12 val. Šiaulių teniso akademijoje prasidės lietuvių ir portugalų dvejetų susitikimas, o po jo seks du vienetų mačai.

Bilietus į susitikimą platina ticketmarket.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius