Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 22

Daviso taurė: Lietuvos teniso rinktinė kitąmet kausis su Estija

Trečiadienį Briuselyje (Belgija) ištraukti 2011 metų Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės burtai Lietuvos teniso rinktinę suvedė su Estija.
Dvikovos akimirka
Lietuvos teniso rinktinės lyderis R.Berankis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Burtų traukimo ceremonijoje Lietuvos teniso rinktinė buvo skirstyta ketvirtu numeriu.

Burtai taip pat lėmė, kad mačas vyks Estijoje. Lietuvos ir Estijos rinktinės Daviso taurės istorijoje iki šiol nė karto nebuvo žaidusios tarpusavyje.

Estijos tenisininkai šiemet taip pat žaidė Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupėje. Pirmajame rate jie 4:1 įveikė Vengriją, tačiau antrajame 2:3 turėjo pripažinti Bosnijos ir Hercegovinos pranašumą.

Savo ruožtu lietuviai nukeliavo iki II grupės finalo, o jame tik po atkaklios kovos 2:3 nusileido  Slovėnijai, kuri pakilo į I grupę. Prieš tai mūsiškiai du kartus vienodu rezultatu 3:2 įveikė britus ir airius.
 

Pergalės atveju antrajame rate lietuviai arba estai kausis su Maroko bei Bosnijos ir Hercegovinos poros nugalėtoju.

Įveikę ir šį ratą lietuviai dėl vietos I grupėje kautųsi su Danijos ir Monako bei Graikijos ir Latvijos rinktinių nugalėtoju.

Pasaulio reitinge lietuvių vietos – aukštesnės

Estijos rinktinės garbę Daviso taurės varžybose šiemet gynė 22 metų Jurgenas Zoppas (ATP – 293), 23 metų Vladimiras Ivanovas (ATP – 1 375), 27 metų Maitas Kunnapas (dvejetų ATP – 1 292) ir 22 metų Jaakas Poldma (be reitingo).

Lietuvos tenisininkai, šiemet žaidę rinktinėje, pasaulio reitinge užima kur kas aukštesnes vietas. 20-metis Ričardas Berankis yra 113-as, 19-metis Laurynas Grigelis – 466-as, 18-metis Dovydas Šakinis – 808-as, o 15-metis Lukas Mugevičius ATP reitingo taškų kol kas nėra iškovojęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius