Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 30

Daviso taurė: pirmasis į kovą su norvegais stos Laurynas Grigelis

Laurynas Grigelis bandys iškovoti pirmąjį Lietuvos teniso rinktinės tašką Daviso taurės mače su Norvegijos rinktine. Ištraukus Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačo tarp Norvegijos ir Lietuvos rinktinės burtai paaiškėjo, kad pirmieji penktadienį 16 val. į kortą žengs antroji Lietuvos rinktinės raketė L.Grigelis ir Norvegijos komandos lyderis Joachimas Bjerke (ATP 938).
Laurynas Grigelis
Laurynas Grigelis / futuretalent.it nuotr.

Antrame dienos vienetų susitikime raketes surems Ričardas Berankis ir šešiolikmetis norvegas Viktoras Durasovičius (ATP 1296).

Iš rytinės treniruotės į burtų traukimo ceremoniją atskubėję Lietuvos rinktinės lyderiai ir komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius lyg susitarę teigė nesureikšminantys Daviso taurės burtų.

„Šie burtai lemia tik mačų eiliškumą. Esminės įtakos galutinei susitikimo su norvegais baigčiai tai vargu ar turės įtakos. Tiesiog reikia išeiti į kortą ir nugalėti varžovus bent tris kartus iš penkių. Viskas, to pilnai pakanka. Juolab pirmosios mūsų rinktinės raketės, Ričardas ir Laurynas, nepaisant jauno amžiaus, kortuose jau yra matę daug šilto ir šalto. Todėl nemanau, kad jiems yra didelis skirtumas eiti į kortą pirmu užėjimu ar antru. Jei treniruotėse ir mačų metu padarysime viską, ką galime, jokie burtai čia nebus svarbūs“, – sakė Lietuvos rinktinės kapitonas.

Lietuvos teniso rinktinė
Lietuvos teniso rinktinė

Jam antrino ir L.Grigelis: „Man tikrai nėra jokio skirtumo. Juk vis tiek reikės žaisti. Pirmu ar antru? Visiškai nesvarbu“.

Paklaustas ar vis dar jaučia Sanderlende patirtos traumos padarinius, L.Grigelis numojo ranka.

„Jaučiuosi vis geriau. Koją, tiesa, kartais dar kiek patempia. Todėl kasdien darau specialius pratimus, daugiau dėmesio šiai vietai skiriu per apšilimą ir po treniruotės. Buvau šiek tiek išsigandęs. Labai norėjau žaisti už Lietuvą. Todėl tikrai apsidžiaugiau išgirdęs gydytojų išvadas, kad achilui nenutiko nieko rimto”, – L.Grigelis.

Po Australijos atvirojo čempionato į Lietuvą grįžęs R.Berankis sakė su nekantrumu laukiantis savo mačo Osle.

„Pertrauka po Australijos gavosi kiek ilgesnė nei planavau. Todėl labai laukiu rytdienos mačo. Norisi vėl pajusti tą varžybų skonį. Artimiausias turnyras, kuriame žaisiu, yra „Challenger“ serijos varžybos Bergame, Italijoje. Vyksiu į svečius pas Lauryną. Jis taip pat dalyvaus šiame turnyre“, – šypsojosi R.Berankis.

Šeštadienį vyksiančiam dvejetų susitikimui Lietuvos rinktinės kapitonas nominavo abu rinktinės lyderius. Į kovą prieš juos stos norvegai V.Durasovičius ir Stianas Boretti. Tiesa, dvejetų sudėtis, kapitonų sprendimu, gali būti pakeista ir prieš pat mačą.

Daviso taurės Europos-Afrikos zonos antros grupės mačas Norvegija-Lietuva sausio 31 – vasario 2 dienomis vyks Oslo teniso arenoje. Lietuvos rinktinėje, R.Berankio ir L.Grigelio, dar žais Lukas Mugevičius ir Mantas Bugailiškis.

Norvegijos ir Lietuvos poros nugalėtojas antrame varžybų rate susitiks su Pietų Afrikos Respublikos arba Monako teniso rinktine.

Norvegijos ir Lietuvos mačo tvarkaraštis:

Sausio 31 d. (penktadienis), 16.00 (Lietuvos laiku)

J.Bjerke – L.Grigelis.

V.Durasovičius – R.Berankis

Vasario 1 d. (šeštadienis), 14 val.

S.Boretti/V. Durasovičius – R.Berankis/L.Grigelis

Vasario 2 d. (sekmadienis), 13 val.

J.Bjerke – R.Berankis

V.Durasovic – L.Grigelis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius