Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 13

Daviso taurė: pirmojoje tenisininkų treniruotėje – pagyros varžovams ir sveikinimai krepšininkams (nuotraukos)

Lietuvos teniso rinktinė pirmadienį Vilniuje pradėjo ruoštis rugsėjo 17–19 dienomis sostinėje vyksiančiam lemiamam Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačui su Slovėnija. Pergalės atveju mūsiškiai perrašytų Lietuvos teniso istoriją – patektų į I grupę.
Treniruotės akimirka
L.Grigelis pluša treniruotėje. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„SEB arenoje“ pirmąją treniruotę surengę tenisininkai neslėpė – jų laukia kol kas stipriausias varžovas Daviso taurėje.

„Varžovai man yra pažįstami. Manau, jog jie bus stipriausi mūsų varžovai Daviso taurėje. Stipresni ir už britus, ir už airius“, – atviravo antroji šalies teniso raketė 19-metis Laurynas Grigelis (ATP 404).

„Priešininkai iš tiesų bus labai stiprūs. Man ne kartą yra tekę su jais treniruotis, tad gerai žinau jų pajėgumą“, – lengvos kovos nesitikėjo stipriausias mūsų šalies tenisininkas 20-metis Ričardas Berankis (ATP 106).

„Slovėnų komanda yra tolygi, tačiau, aš manau, jog ji įveikiama ir mes padarysime viską, kad juos įveiktume“, – pridūrė komandos kapitonas Remigijus Balžekas.

Mūsų šalies rinktinei lemiamame mače taip pat atstovaus 18-metis Dovydas Šakinis (ATP 836) ir 15-metis Lukas Mugevičius.

Jaunystė – privalumas


Nors Slovėnijos tenisininkai bus kur kas labiau patyrę, R.Balžekas neabejojo, jog būtent lietuvių jaunystė ir entuziazmas gali tapti mūsų koziriu. „Aš manau, jog mūsų komandos jaunystė, optimizmas bei noras laimėti mums būtent ir leido laimėti prieš britus, o po to ir airius“, – pasakojo rinktinės kapitonas.

Varžovų lyderiams Gregui Žemljai (ATP 119) ir Blažui Kavčičiui (ATP 120) – po 23-ejus, Lukui Gregorcui (ATP 382) – 26-eri ir tik Blažui Rolai – 19 metų (ATP 403).

„Žiūrint į reitingus, favoritas bus mūsų šalies atstovas – R.Berankis. Jiems bus psichologiškai sunkiau žaisti, nes jie žino paskutinius R.Berankio pasiekimus. Be to, dažnai kartu treniruojamės, tad jie žino mūsų, o mes jų lygį. Gali būti, jog daug lems dvejetų susitikimas, kurį galbūt vėl žais R.Berankis ir L.Grigelis. Nuspręsime pagal situaciją, tačiau kaip niekada daug treniruojamės dvejetų mačui“, – atviravo R.Balžekas.

Lietuvos rinktinei pranašumo turėtų suteikti ir namų sienos – 2 tūkst. sirgalių minia bei palankesnė danga.

„Slovėnai yra didesni grunto specialistai. Tuo tarpu mums labiau patinka žaisti ant „hardo“, nes čia vyksta greitesnis žaidimas. Būtent ant „hardo“ mes čia ir žaisime“, – džiaugėsi L.Grigelis.

Sieks keršto

Lietuvos teniso rinktinei slovėnų žaidimas puikiai pažįstamas ir iš tarpusavio dvikovos pernai. Tada Slovėnijoje vykusiame Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės antrajame mače šeimininkai lietuvius įveikė „sausu“ rezultatu 5:0.

„Po pralaimėjimų visada lieka nuoskauda. Stengsimės šiemet atsigriebti. Manau, jog per metus padarėme didelė pažangą. L.Grigelis gerai žaidžia, man pačiam neblogai sekasi“, – teigė R.Berankis.

Triuškinamais rezultatais 5:0 slovėnai Daviso taurėje žygiavo ir šiemet, kai nepasigailėjo norvegų bei bulgarų.

Tuo tarpu mūsiškiai iki lemiamo II grupės mačo nukeliavo vienodais rezultatais 3:2 palaužę Didžiosios Britanijos ir Airijos tenisininkus.

„Jeigu mes laimėsime šitą mačą – džiaugsmas bus be galo didelis, o jeigu pralaimėsime – liūdesio nebus jokio. Todėl, kad mūsų lygis šiuo metu yra toks, jog mes turėtume būti tvirtai įsitvirtinę II grupėje. Tačiau komanda daro didžiulę pažangą. Jaunesniems žaidėjams gal dar reikėtų kiek pasitempti, bet ir jie juda teisinga linkme. Komanda stiprėja ir galiu tvirtai pasakyti, jog dar po kelių metų ši komanda, kas jai bevadovaus, kovos dėl patekimo į dar aukštesnę grupę, ne tik I“, – neabejojo R.Balžekas.

Sveikino krepšininkus

Atviros treniruotės metu nebuvo pamirštas ir krepšinis. Stipriausi Lietuvos tenisininkai neslėpė sirgę už šalies krepšininkus ir sveikino juos su pasaulio čempionato bronza.

„Žinoma, jog žiūrėjau vakar krepšinį. Šaunuoliai krepšininkai, trečią vietą iškovojo. Sveikinimai jiems ir reikia pasistengti ir mums pergalę iškovoti“, – sakė R.Berankis.

„Nors ir nesame didžiausi krepšinio aistruoliai, tačiau rinktinės pasirodymų nepraleidome. Didžiausi sveikinimai su trečia vieta pasaulyje. Tai tikrai labai didelis pasiekimas“, – antrino R.Balžekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius