Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 07 12

Daviso taurė: po mūšio su Airija Lietuvos tenisininkai pabiro po pasaulį

Airijos teniso rinktinę Dubline (Airija) vykusiame Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mače ant menčių paguldę Lietuvos tenisininkai su gerbėjais pasidžiaugė pergale ir vėl pabiro po pasaulį. Į Lietuvą grįžo tik kapitonas Remigijus Balžekas, o rinktinės tenisininkai išvyko į turnyrus skirtingomis kryptimis: JAV, Italiją, Estiją.
Varžybų akimirka
R.Balžekas (dešinėje) juokais pažadėjo savo auklėtiniui R.Berankiui (kairėje) paštu atsiųsti ungurio odos. / A.Gimžausko/Sportas.info nuotr.

Su ištikimiausiais rinktinės aistruoliais sekmadienį Airijoje ispanų triumfą pasaulio futbolo čempionate pasižiūrėję geriausi Lietuvos tenisininkai pirmadienį vėl kibo į kasdienį darbą – išsiruošė į turnyrus visame pasaulyje.

Pirmoji šalies raketė Ričardas Berankis (ATP – 132) su Dovydu Šakiniu (ATP – 845) lagaminus susikrovė į JAV, o Laurynas Grigelis (ATP – 426) su treneriu Williamu Rota grįžo į Italiją.
 

Neįleido į „Ryanair“ lėktuvą

Ketvirtasis Lietuvos teniso rinktinės narys 15-metis Lukas Mugevičius Airiją turėjo palikti dar sekmadienio popietę, tačiau iš karto po mačo (0:6, 2:6) su airių lyderiu Conoru Nilandu į Dublino oro uostą išskubėjęs jaunasis šalies teniso talentas nebuvo įleistas į lėktuvą.

Kompanija „Ryanair“ griežtai atsisakė skraidinti jaunuolį iki 16 metų be lydinčio asmens. Tad Airijoje Lietuvos teniso istoriją perrašiusiam L.Mugevičiui, kuris būdamas 15 metų 7 mėnesių tapo jauniausiu Daviso taurėje žaidusiu lietuviu, skrydį teko atidėti.

Į Taliną L.Mugevičius su tėvu ir treneriu Rimvydu Mugevičiumi išskrido pirmadienio naktį, mat jau pirmadienį turės varžytis Estijoje prasidėsiančiame teniso turnyre.

Kapitonas išėjo atostogų

Ankstų pirmadienio rytą į Lietuvą vienintelis išvykęs R.Balžekas patraukė atostogauti.

„Jūs neįsivaizduojate, koks aš laimingas – pirmą kartą dviem savaitėms važiuoju atostogauti. Lėksiu į Nidą, kur manęs jau laukia rūkyti unguriai“, – rankomis plojo rinktinės kapitonas.
 

„Kam atostogos, o kam treniruotės“, – atsiduso R.Berankis.

„Nieko įdėsiu tau skūros į voką ir atsiųsiu“, – juokėsi R.Berankį treniruojantis R.Balžekas.

Lietuvoje šalies teniso rinktinė vėl susirinks tik rugsėjį, kai 17–19 dienomis kausis su Slovėnija dėl vietos aukštesnėje (I) Daviso taurės Europos–Afrikos zonos grupėje.

Lietuvos ir Airijos teniso rinktinių mačą Dubline nušvietę žurnalistai ir dalis lietuvių sirgalių į tėvynę kompanijos „Star1 Airlines“ lėktuvu išskris antradienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius