Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 04 05

Daviso taurė: Portugalija – Lietuva 1:0

Lietuvos tenisininkui Lukui Mugevičiui nepavyko sukurti intrigos pirmame Daviso taurės susitikime prieš Portugalijos rinktinę. Lietuvis 0:6, 1:6, 2:6 nusileido portugalų komandos lyderiui Gastao Elias.
Lukas Mugevičius
Lukas Mugevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Po mačo L. Mugevičius teigė, kad neparodė visko, ką sugeba.  

„Pradžioje trukdė jaudulys, be to, man buvo sunku prisitaikyti prie stipraus vėjo. Žinoma, oro sąlygos trukdo abiems žaidėjams, tačiau labiau didesnė sukaupta patirtis leidžia prie trukdžių prisitaikyti žymiai greičiau. Savo žaidimą žaisti pradėjau turbūt tik trečiame sete – pripratau prie varžovo pasiūlyto tempo, tų pačių oro sąlygų. Mačo pabaigoje turėjau galimybių laimėti dar vieną ar kelis geimus, tačiau kažko vis pritrūkdavo. Tikiuosi, kad tai man bus gera patirtis ir puiki pamoka ateičiai. Nes prieš panašaus lygio žaidėją žaisti oficialaus mačo man dar nebuvo tekę”, – teigė L. Mugevičius. 

Didesnę patirtį, kaip pagrindinę pergalės priežastį, įvardino ir Portugalijos tenisininkas. 

„Žinojau, kad mano varžovas dar tik pradeda savo kelią profesionaliame tenise. Todėl pasistengiau nuo pat pradžių žaisti aktyviai, diktuoti tempą, laikyti iniciatyvą savo rankose. Ir man pavyko tai padaryti. Trečias mačo setas jau buvo visai kitoks. Viena vertus Lukas nusikratė įtampos, ėmė žaisti aktyviau ir mažiau klysti. Be to, pirmų lengvų setų man buvo sunkiau išlaikyti susikaupimą ir koncentraciją”, – aiškino G. Elias.  

Antrame dienos susitikime šiuo metu žaidžia Dovydas Šakinis ir Pedro Sousa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius