Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 06 09

Daviso taurės mūšyje Airijoje įtampa lietuvių neslėgs

Iki nekantriai laukiamo Daviso taurės Europos–Afrikos zonos II grupės mačo tarp Airijos ir Lietuvos tenisininkų liko vos mėnuo. Lietuvos rinktinės kapitonas Remigijus Balžekas neslėpė, kad būtų smagu įveikti ir airių barjerą, tačiau pagrindine užduotimi Dubline laiko ne pergalę.
Ričardas Berankis ir Remigijus Balžekas
Rinktinės kapitonas ir R.Berankio treneris R.Balžekas skambiausių komandos pergalių laukia ateityje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Į Airiją keliausime neslegiami įtampos – pagrindinė užduotis šiais metais buvo išsilaikyti antrojoje grupėje, tai pavyko pasiekti įveikus Didžiąją Britaniją“,  – kalbėjo R.Balžekas.

„Suprantama, būtų puiku rugsėjo mėnesį sulaukti dar vieno Daviso taurės mačo  Lietuvoje, tačiau pagrindinė užduotis dabar turėtų būti toliau grūdinti jaunuosius talentus, kad po kelerių metų galėtume rimtai kautis pirmojoje Europos–Afrikos zonos grupėje. Mačas Airijoje bus dar viena stotelė, kuri suteiks mūsų komandai daugiau patirties“, – pridūrė R.Balžekas.

Lietuvos teniso sąjungos prezidento Ramūno Grušo teigimu, jau sudėlioti visi pagrindiniai akcentai, kaip tenisininkai vyks, gyvens ir ruošis mačui Dubline. Didžioji komandos dalis į Airiją „Star1 Airlines“ reisu išvyks liepos 3 dieną, Laurynas Grigelis su treneriu Williamu Rota atvyks tiesiai iš turnyro Italijoje, Lukas Mugevičius – iš Paryžiaus.

Burtai bus traukiami liepos 8 dieną, mačas vyks liepos 9–11 dienomis.

Sunkumai dėl transliacijos

Kadangi dėl arenos Dubline ypatumų negalima organizuoti visavertės televizijos transliacijos, Lietuvos teniso sąjunga stengėsi, kad Lietuvos sirgaliai galėtų matyti mačo transliaciją internetu – buvo rastas interneto ryšio tiekimo bei transliacijos sprendimas – iš Lietuvos planuota nusiųsti specialią kūrybinę ir techninę komandą. Tačiau vis dar nesulaukus teigiamo sprendimo iš airių itin mažai vilties, kad tokia transliacija įvyks.

Pagal Tarptautinės teniso federacijos nuostatus tik su mačą organizuojančios šalies leidimu galima transliuoti renginį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius