Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 21

Debiutiniame „Didžiojo kirčio“ turnyre – apmaudus J.Mikulskytės pralaimėjimas

Pirmą kartą karjeroje „Didžiojo kirčio“ kvalifikacijoje dalyvavusi stipriausia Lietuvos tenisininkė Justina Mikulskytė (WTA-248) neišlaikė susikurto pranašumo ir patyrė apmaudų pralaimėjimą.
Justina Mikulskytė
Justina Mikulskytė / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame atrankos į Vimbldono pagrindinį turnyrą rate 26-erių tenisininkė po atkaklios trijų setų kovos 6:1, 3:6, 4:6 turėjo pripažinti amerikietės Sachia Vickery (WTA-244) pranašumą.

Tik antrą kartą karjeroje apskritai ant žolės dangos žaidusi lietuvaitė susitikimo pradžioje nerodė jokių įtampos ženklų ir prieš kur kas daugiau aukščiausio lygio kovų mačiusią oponentę tiesiog dominavo.

Užtikrintai savo padavimus laikiusi J.Mikulskytė laimėjo pirmuosius penkis geimus, o visai netrukus į savo taupyklę įsidėjo ir pirmą setą – 6:1.

Antrosios žaidimo partijos pradžioje net keturis geimus iš eilės laimėjo priimanti tenisininkė (3:3), kol galiausiai į priekį šovė JAV atstovė – tris pergalingi geimai paeiliui ir triumfas antrajame sete rezultatu 6:3.

Laimėtų geimų seriją S.Vickery pratęsė iki penkių (2:0) ir nors lietuvė per vergus nutraukė šią labai nemalonią seriją, netrukus dar sykį pralaimėta savų padavimų serija palaidojo beveik visas viltis kabintis į pergalę.

J.Mikulskytė neįtikėtinu būdu, išsaugojusi net penkis match point'us, dar sugebėjo sugrįžti iš 1:5 iki 4:5, bet galiausiai pergalę šventė jos varžovė. Kitame etape amerikietės lauks Zoe Hives (WTA-574), kuri 6:2, 6:4 sutriuškino Gabrielą Lee (WTA-152).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sachia Vickery
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Sachia Vickery

27-erių amerikietė yra buvusi 73-oji pasaulio raketė, kuriai dalyvauti „Didžiojo kirčio“ pagrindiniuose turnyruose praeityje buvo anokia staigmena, o tik vieninteliame „Roland Garros“ iš keturių svarbiausių teniso turnyrų ji nėra pasiekusi antrojo varžybų rato.

S.Vickery ankstyvoje savo karjeros stadijoje yra įveikusi ir tokias varžoves kaip Agnieška Radwanska ar Garbine Muguruza, tačiau pastaraisiais sezonais stipriai regresavo ir dabar varžosi tik „Futures“ turnyruose.

Priminsime, kad šiemet tenisininkai Vimbldone reitingo taškų uždirbti negali, tačiau prestižinis turnyras Londone jiems gali pasiūlyti įspūdingas premijas – Vimbldono prizinį fondą sudaro net 40,3 mln. svarų (~46,8 mln. eurų).

J.Mikulskytei už pasirodymą Vimbldone atiteks 11 tūkst. svarų (~12,8 tūkst. eurų), o S.Vickery užsitikrino mažiausiai 19 tūkst. svarų (~22,1 tūkst. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius