Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 09 15

Dėl vietos tarp keturių: Ričardas Berankis prieš Jamesą McGee

Ričardo Berankio ir Jameso McGee keliai buvo susikirtę praėjusių metų Daviso taurės varžybose. Geriausias Lietuvos tenisininkas po keturių setų kovos nugalėjo antrą Airijos raketę. Jamesas McGee gavo šansą atsirevanšuoti Stambule vykstančiame „Challenger“ serijos teniso turnyre.
Mačo akimirka
Jamesas McGee / A.Gimžausko/Sportas.info nuotr.

441-ą vietą pasaulio reitinge užimantis tenisininkas su R.Berankiu kovos dėl patekimo į pusfinalį ir 35 reitingo taškų.

R.Berankis kalbėdamas su deuce.lt atstovu pastebėjo, kad airis yra geros formos. Pažvelgus į paskutinius šio žaidėjo susitikimus nesunku tuo įsitikinti.

J.McGee iš paskutinių dešimties susitikimų laimėjo aštuonis. Neseniai Nyderlanduose vykusiame „Challenger“ serijos turnyre sėkmingai įveikė kvalifikaciją ir antrame rate tik po atkaklios trijų setų kovos pralaimėjo prancūzui Augustinui Genssei (ATP-140).

24 metų žaidėjas sėkmingai įveikė ir Stambulo kvalifikaciją, o antrame rate užtikrintai, po dviejų setų, 6:1, 6:4 nugalėjo Edouardą Rogerį-Vasseliną. Prancūzas ATP klasifikacijoje užima 104-ą vietą. 

Nors J.McGee niekada nėra pakilęs net tarp 400-ių pasaulio tenisininkų (rekordas 411-a vieta), R.Berankis apie varžovą atsiliepia pagarbiai. „Jis tikrai atrodo gerai, nesitikiu lengvos kovos“, – pareiškė R.Berankis.

Lietuvos tenisininkas antrame rate iškovojo dramatišką pergalę, ir šią dieną atliko lengvesnę treniruotę. Tačiau pasidžiaugė, kad yra sveikas ir laukia antros akistatos su J.McGee.

Dubline gimęs tenisininkas šį sezoną daugiausiai žaidė „Futures“ turnyruose, iš viso iškovojo 39-ias pergales ir patyrė 16-ą pralaimėjimų. Per karjerą ATP rengiamose varžybose uždirbo vos 37 tūkst. dolerių. Šis turnyras, neabejotinai, gali tapti vienu geriausių karjeroje.

J.McGee pirmą kartą dalyvauja Stambule vykstančiame turnyre, kurio prizinį fondą sudaro 100 tūkst. dolerių. R.Berankis 2009 metais neįveikė kvalifikacijos (pralaimėjo F.Nielsenui). Mačo dėl patekimo į pusfinalį pradžia penktadienį, 11-ą valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius