Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 16

Didysis trejetas: ar Novakas Džokovičius pranoks Rogerį Federerį ir Rafaelį Nadalį?

Po Novako Džokovičiaus įspūdingos pergalės prieš Rogerį Federerį ir triumfo Vimbldone teniso ekspertai negaili pagyrų serbui. Pirmoji pasaulio raketė pagal titulų skaičių sparčiai vejasi šveicarą ir Rafaelį Nadalį.
Rafaelis Nadalis, Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris
Rafaelis Nadalis, Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

Naujienų agentūros AP apžvalgininkas Howardas Fendrichas neabejoja, kad 32-ejų N.Džokovičius yra arčiausiai savo legendinių varžovų per visą savo karjerą.

Serbas laimėjo keturis iš penkių pastarųjų „Didžiojo kirčio“ turnyrų ir savo sąskaitoje jauti 16 prestižinių trofėjų. Rafaelis Nadalis yra iškovojęs 18, R.Federeris – 20.

N.Džokovičiaus treneris Marianas Vajda patvirtino, kad jo auklėtinio tikslas yra pakilti šiame sąraše.

Ilgiausiame istorijoje Vimbldono finale, kuris truko penkias valandas, N.Džokovičius pademonstravo, kad yra nuostabios formos.

Serbijos tenisininkas tapo pirmuoju žaidėju nuo 1948 metų, kuris laimėjo Vimbldoną, atkovojęs lemiamus mačo taškus. Penktajame sete R.Federeris pirmavo 8:7 40:15.

N.Džokovičius sugebėjo atsitiesti ir tapo čempionu.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Novakas Džokovičius ir Rogeris Federeris

AP teniso apžvalgininkas, dirbęs jau 18-ame Vimbldono turnyre, sugalvojo apibūdinimą serbui – sugriebiantis šansą. R.Federerio žaidimas dažniausiai yra vadinamas „elegantišku“, o R.Nadalio – „paklusniu“.

Iškalbinga tenisininkų statistika Vimbldone. N.Džokovičius laimėjo jau aštuntą kartą, kai mačas prasitęsė iki penkių setų. Serbas tik kartą pralaimėjo penkių setų dramą. R.Federerio statistika – 7 pergalės ir 7 pralaimėjimai. Tarpusavio dvikovose visus keturis kartus triumfavo N.Džokovičius.

Įdomu, kad Vimbldono finalą R.Federeris pralaimėjo, nors pirmavo beveik visose statistikos grafose. Šveicaras laimėjo daugiau taškų (218-204), atliko daugiau neatremiamų padavimų (25-10), laimėjo daugiau varžovo padavimų serijų (7-3).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Tačiau N.Džokovičius buvo pranašesnis lemiamų taškų metu ir sugriebė savo šansą ketvirtą kartą tapti Vimbldono čempionu.

„Tai buvo psichologinis mūšis ir nieko daugiau. Viską lėmė susitelkimas mačo pabaigoje“, – teigė M.Vajda.

Jau daugelį metų geriausiu tenisininku istorijoje yra laikomas R.Federeris, kuris pranoko Pete'ą Samprasą pagal laimėtų „Didžiojo kirčio“ turnyrų skaičių.

Užaugus R.Nadalio sirgalių armijai prasidėjo amžini debatai, kuris iš jų yra geresnis. Ne todėl, kad jis būtų surinkęs įspūdingesnę trofėjų kolekciją, o dėl įsimintinų pergalių būtent prieš R.Federerį. Viena iš jų – 2008 metų Vimbldono finale.

N.Džokovičius sustiprino savo vaidmenį šioje diskusijoje. Serbas turi amžiaus pranašumą – jis yra metais jaunesnis už R.Nadalį ir net šešeriais už R.Federerį. Jis vejasi juos pagal „Didžiojo kirčio“ titulus ir yra vienintelis iš jų, kuriam pavyko laimėti keturis iš eilės. Beje, tarpusavio akistatose jis taip pat pranoksta tiek ispaną (28-26), tiek šveicarą (26-22).

„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis
„Scanpix“ nuotr./Rogeris Federeris ir Rafaelis Nadalis

Pirmoji pasaulio raketė yra pasiryžusi įrodyti, kad gali būti geriausias šioje trijulėje.

„Šie vyrukai yra viena iš didžiausių priežasčių, kodėl aš vis dar varžausi šiame lygyje. Faktas, kad jie kuria istoriją šiame sporte mane labai motyvuoja ir įkvepia siekti to paties. Aš matau, ką jie pasiekė, ir noriu dar daugiau. Ar man pavyks tai padaryti, ar ne, aš nežinau“, – prisipažino N.Džokovičius.

Bus smagu tai pamatyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius