-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 14

„Didžiojo kirčio“ čempionių akistatoje – stebuklingai išsigelbėjusi N.Osaka

Japonijos teniso sensacija Naomi Osaka (WTA-3) tiesiog nebemoka pralaimėti. Paskutinį sykį prieš kiek daugiau nei metus pralaimėjimą patyrusi tenisininkė „Australian Open“ aštuntfinalyje buvo priremta prie sienos, tačiau pademonstravo charakterį ir 4:6, 6:4, 7:5 palaužė Garbinę Muguruzą (WTA-14).
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Scanpix“ nuotr.

23-ejų japonė, savo kraityje turinti tris „Didžiojo kirčio“ turnyrų trofėjus, aštuntfinalio susitikime nepavydėtinose situacijose buvo atsidūrusi keletą kartų.

Pralaimėjusi pirmą partiją 4:6, N.Osaka antrajame sete iš karto atsiliko 0:2, tačiau pagaliau suderino savo taikiklį ir išplėšė lemiamą partiją.

Visgi tuomet savo žaidimo lygį į naujas aukštumas pakėlė ir dviejų „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė G.Muguruza, susikūrusi du match point'us pirmaudama 5:3.

Padavinėjusi N.Osaka juos išsaugojo, o tuomet kilo į lemiamą šturmą paduodant varžovei. Japonė greitai rezultatą išlygino, o visai netrukus ir šventė pergalę laimėdama paskutinius keturis geimus.

Tai buvo jau 18-oji tenisininkės pergalė iš eilės.

Įdomu tai, jog statistika sako, kad N.Osakai šiame turnyre kelio nebeturėtų pastoti niekas – visus tris kartus karjeroje, kuomet tenisininkė pasiekė bent „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį, tuos turnyrus ji laimėdavo, įskaitant ir triumfą Melburne 2019 metais.

G.Muguruza praėjusiais metais žaidė „Australian Open“ finale, tačiau dėl pasikeitusios reitingo sistemos šiemet taškų nepraras.

Ketvirtfinalyje N.Osaka kausis su kita Azijos žemyno tenisininke – Taivano atstove Su-Wei Hsieh (WTA-71), kuri aštuntfinalyje sensacingai 6:4, 6:2 išspyrė čekę Marketą Vondrousovą (WTA-20).

35-erių S-W.Hsieh tapo vyriausia tenisininke „Open Era“ laikotarpyje, pirmą kartą patekusia į „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalį.

Tarp aštuonių stipriausių „Australian Open“ tenisininkių vietą užsitikrino ir Serena Williams (WTA-11), rezultatu 6:4, 2:6, 6:4 palaužusi baltarusę Aryną Sabalenką (WTA-7).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius