Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 27

„Didžiojo kirčio“ turnyre – eilinis S.Wawrinkos spindesys: palaužė „nepalaužiamą“ rusą

Nors įspūdingą Stano Wawrinkos (ATP-15) karjerą pastaraisiais sezonais kiek apkartino traumos, tenisininkas karščiausią žaidimą šiame karjeros etape pradeda demonstruoti būtent svarbiausiuose metų turnyruose – „Didžiojo kirčio“.
Stanas Wawrinka
Stanas Wawrinka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antroji Šveicarijos raketė varžybų aštuntfinalyje užfiksavo vieną didžiausių turnyro sensacijų, kuomet penkių setų kovoje 6:2, 2;6, 4:6, 7:6(2), 6:2 patiesė tenisininką, kuriam prieš turnyrą buvo piešiamas mažiausiai pusfinalis, o galbūt ir finalas – Daniilą Medvedevą (ATP-4).

34-erių šveicaras, kuris eilinį sykį „Didžiojo kirčio“ turnyre privertė skeptiškai jį vertinusius aistruolius nuleisti galvą žemyn, į „Australian Open“ ketvirtfinalį pateko penktąjį kartą, tačiau pirmąjį nuo 2017 metų.

Būtent tais metais Stanas patyrė sunkią kelio traumą ir į ATP turą grįžo tik 2018 metų pradžioje.

Įdomu tai, kad trijų setų kovose įprastai dominuojantis D.Medvedevas savo karjeroje dabar yra pralaimėjęs visus šešis penktuosius setus.

Pirmajame sete netikėtai dominavęs šveicaras su rimtomis problemomis susidūrė antrajame bei trečiajame setuose, kuriuose D.Medvedevas buvo stipresnis.

Tačiau ketvirtoje partijoje S.Wawrinka pasirūpino, kad oponentas neturėtų apčiuopiamų šansų išsiveržti į priekį, o pratęsime sužaidęs užtikrinčiau ir sulaukęs kelių neišprovokuotų varžovo klaidų išplėšė lemiamą setą.

Penktoji partija buvo S.Wawrinkos klasika. Mirtinais backhand'ais ir stipriais padavimais 11 metų jaunesnį oponentą kankinęs šveicaras buvo ženkliai geresnis žaidėjas, o D.Medvedevo šioje situacijoje negelbėjo net ir solidūs gynybiniai sugebėjimai.

Buvusiai trečiajai pasaulio raketei tai antrasis „Didžiojo kirčio“ ketvirtfinalis iš eilės. Praėjusių metų „US Open“ turnyre jis pašalino traumuotą N.Džokovičių, tačiau trijų setų kovoje nusileido tam pačiam D.Medvedevui.

„Scanpix“/AP nuotr./Daniilas Medvedevas ir Stanas Wawrinka
„Scanpix“/AP nuotr./Daniilas Medvedevas ir Stanas Wawrinka

S.Wawrinka turnyrą Melburne yra laimėjęs 2014 metais.

Dėl vietos pusfinalyje šveicaro varžovu bus dar vienas jaunas oponentas – vokietis Alexanderis Zverevas (ATP-7) arba rusas Andrejus Rubliovas (ATP-16).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius