Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 31

Du kartus per tašką nuo pralaimėjimo buvęs R.Federeris išplėšė vietą pusfinalyje

Šių metų „Australian Open“ bei Indian Velso pirmenybių čempionas Rogeris Federeris tęsia savo nuostabų 2017 metų sezoną. Šveicaras laimėjo 24 tarpusavio dvikovą prieš Tomašą Berdychą 6:2, 3:6, 7:6 (8:6) ir pateko į savo šeštą „Miami Open“ pusfinalį karjeroje. Mačas truko dvi valandas.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“ nuotr.

„Čia esu patyręs skaudžių pralaimėjimų, kai turėjau iškovoti pergales. Lygiai taip pat ir prieš Tomą keleta metų atgal, – pralaimėjimus Majamyje prisiminė R.Federeris. – Džiaugiuosi, kad šiandien pavyko to išvengti. Man tikrai labai pasisekė pabaigoje. Bet, manau, kad parodžiau stiprią širdį, o pabaigoje gavosi puikus mačas.“

Pakeliui į ketvirtfinalį T.Berdychas buvo tik kartą pralaimėjęs savo padavimų seriją turnyre, tačiau vos tik stojo į kovą su R.Federeriu pralaimėjo jau pačią pirmą savo kirčių seriją. 35-erių metų šveicaras vėliau dar kartą laimėjo oponento padavimus, pirmavo 5:2 ir sėkmingai užbaigė pirmą dalį.

VIDEO: Nuostabus R.Federerio trumpintas kamuolys T.Berdycho tinklo pusėje

Antrame sete T.Berdychas persigrupavo, laimėjo geimą po R.Federerio padavimų ir išsiveržė į priekį 5:3. Čekijos tenisininkas laimėjo antrą setą ir nutraukė net 15-os iš eilės R.Federeriui pralaimėtų setų seriją.

Tikrą dramą žiūrovai išvydo trečiame sete. R.Federeris pirmavo 5:3 ir stojo atlikti padavimų, kurie galėjo nutiesti jam kelią į pusfinalį, tačiau legendinis Šveicarijos tenisininkas savo kirčių seriją pralaimėjo sausai. Kai rezultatas buvo 5:4 T.Berdychui paduodant Rogeris turėjo progą tašku laimėti mačą, tačiau šansu ir vėl nepavyko pasinaudoti.

Tenisininkams teko žaisti pratęsimą, kuriame jau T.Berdychas pirmavo 6:4 ir du kartus buvo per tašką nuo pergalės. Tačiau paduodamas padarė dvigubą klaidą, o R.Federeris laimėjo dar tris taškus iš eilės ir dramatišką ketvirtfinalio mačą.

R.Federeris „Miami Open“ pirmenybėse dalyvauja jau 14 kartą, tris kartus žaidė finale bei du kartus tapo čempionu. Tai jau devyniolikta šveicaro pergalė šį sezoną per 21 mačą.

Maestro tai jau ketvirtas ATP turnyras šį sezoną, o titulus jis iškovojo Melburne bei Indian Velse. R.Federeris žaidė ir Dubajuje, tačiau iškrito jau antrame etape, o vėliau pripažino, kad dar nebuvo pakankamai pailsėjęs.

T.Berdychas kol kas šiemet įspūdingų rezultatų nedemonstruoja. Jis pralaimėjo jau 10 mačą per 23 susitikimus, o geriausiai pasirodė Dohoje pačioje metų pradžioje. Ten jis nukeliavo iki pusfinalio, tačiau pralaimėjo geriausiam planetos tenisininkui Andy Murray.

Dėl vietos „Miami Open“ finale R.Federeris susikaus su Alexanderio Zverevo ir Nicko Kyrgioso poros nugalėtoju. Šių dviejų tenisininkų mačas įvyks jau šiąnakt.

Į turnyro pusfinalį patekę tenisininkai jau užsitikrino 360 ATP reitingo taškų bei 287 tūkst. JAV dolerių piniginę premiją.

VIDEO: Majamis 2017: ketvirtfinalių apžvalga

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius