-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 23

Du setus pralaimėjęs Dominicas Thiemas lemiamais momentais neklydo

Austrijos teniso superžvaigždė Dominicas Thiemas (ATP-5) buvo per setą nuo iškritimo iš „Australian Open“, tačiau galiausiai įsirašė savo pavardę tarp 32 stipriausių tenisininkų Melburne.
Dominicas Thiemas
Dominicas Thiemas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Penktoji pasaulio raketė po 3 valandas ir 22 minutes trukusio maratono 6:2, 5:7, 6:7(5), 6:1, 6:2 palaužė australą Alexą Boltą (ATP-140), kuris jau nebe pirmus metus įrodinėja, kad gimtinėje gali tapti kietu riešutėliu bet kuriam varžovui.

A.Boltas praėjusiais metais žaidė trečiajame „Australian Open“ etape.

Nors austras buvo atsidūręs keblioje situacijoje, ketvirtajame ir penktajame setuose klausimų dėl stipriausio tenisininko korte nekilo.

12 neatremiamų padavimų atlikęs D.Thiemas pirmaisiais bandymais laimėjo net 83 procentus taškų (76/92).

26-erių tenisininkas toliau gerina savo kaip lemiamų kovų meistro reputaciją. Praėjusiame sezone Austrijos sportininkas dvikovose, kuriose prireikė lemiamo seto, buvo iškovojęs net 15 pergalių iš 18 – toks santykis buvo geriausias tarp žaidėjų, kurie per metus sužaidė mažiausiai 10 mačų su lemiamais setais.

„Būtent dėl tokių momentų sunkiai ir dirbi tarpsezonyje, – apie lemiamas akimirkas prakalbo susitikimo nugalėtojas. – Jo metu įgauni gerą fizinę formą, o taip pat pasiruoši sunkioms kovoms psichologiškai. „Didžiojo kirčio“ turnyras vyksta ankstyvoje turnyro stadijoje, todėl savo kūną turi paruošti idealiai formai. Smagu, kai sunkus darbas atsiperka.“

Du „Roland Garros“ finalus per savo karjerą jau pasiekęs D.Thiemas Australijoje kol kas didelės sėkmės nesulaukė – 2017 ir 2018 metais pateko į turnyro aštuntfinalį.

Trečiame varžybų rate ant penktojo ATP reitingo laiptelio įsitaisiusio tenisininko lauks amerikietis Tayloras Fritzas (ATP-34), kuris panaikino dviejų setų deficitą ir 4:6, 6:7(5), 7:6(4), 6:2, 6:2 įveikė Keviną Andersoną (ATP-122).

VIDEO: „Australian Open: Dominicas Thiemas – Alexas Boltas. Dvikovos akimirkos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius