-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2022 04 24

Dukart per dieną į kortą žengęs C.Alcarazas sutriuškino tautietį ir tapo čempionu Barselonoje

Magiškas Carloso Alcarazo (ATP-11) 2022 metų sezonas tęsiasi. 18-metis neturėjo jokių problemų sužaisti du susitikimus per dieną, o nuostabiu pasirodymu finale vainikavo „Barcelona Open Banc Sabadell“ nugalėtojo trofėjų.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Finale C.Alcarazas vos per 1 valandą ir 5 minutes rezultatu 6:3, 6:2 nepasigailėjo savo tautiečio Pablo Carreno Bustos (ATP-19).

Abiem tenisininkams tai buvo antroji dvikova per dieną, kadangi šeštadienį susitikimai neįvyko dėl Barselonoje pliaupusio lietaus. Tiesa, verta paminėti tai, kad pusfinalyje C.Alcarazas užtruko dvejomis valandomis ilgiau nei varžovas – jo ir Alexo De Minauro mūšis truko net 3 valandas ir 39 minutes.

Tai trečiasis ispano ATP titulas šiame sezone, du iš jų priklauso ATP 500 serijai. Būtent šios kategorijos turnyruose jaunuolis šiemet iškovojo visas 10 pergalių.

Pirmadienį C.Alcarazas pirmą kartą karjeroje įžengs pro pirmojo ATP 10-tuko duris ir nutūps į devintąją poziciją. Ispanas taps jauniausiu pirmajame dešimtuke debiutavusiu tenisininku nuo Rafaelio Nadalio.

Įdomu tai, kad lygiai prieš 17 metų – balandžio 24-ąją – Rafa turnyro Barselonoje finale taip pat įveikė ispaną, vardu Juanas-Carlosas Ferrero, kuris dabar yra C.Alcarazo treneris.

R.Nadalis, visai kaip ir C.Alcarazas, 2005 metų balandžio 25-ąją būdamas 18-os taip pat debiutavo pirmajame ATP 10-tuke.

„Laimėti šį turnyrą man reiškia labai daug. Vaikystėje atidžiai stebėdavau turnyro kovas ir visuomet svajodavau ne tik jame sudalyvauti, bet ir laimėti. Esu labai laimingas prisijungdamas prie legendinių šį turnyrą laimėjusių tenisininkų“, – kalbėjo Alcarazas.

Be R.Nadalio prestižinį Barselonos teniso turnyrą yra laimėjęs ir J-C.Ferrero, taip pat kita Ispanijos teniso legenda Carlosas Moya.

Jaunuolio progresas per vienerius metus yra tiesiog neįtikėtinas. Praėjusiame sezone Barselonoje C.Alcarazas nusileido amerikiečiui Franciui Tiafoe, o tuo metu ATP reitinge užėmė 119 vietą.

Turnyro nugalėtojas be 500 ATP reitingo taškų taip pat užsidirbo ir 467 tūkst. eurų čekį.

Vicečempionas bus apdovanotas 300 ATP reitingo taškų ir kiek didesniu nei 249 tūkst. eurų piniginiu prizu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius