Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 12

Dviguba pergalė – „US Open“ laimėjęs C.Alcarazas tapo geriausiu pasaulio žaidėju

19-metis Ispanijos megatalentas Carlosas Alcarazas atvirosiose Jungtinių Amerikos Valstijų teniso pirmenybėse („US Open“) iškovojo savo pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų, kuris jaunuoliui padėjo užkilti į pačią ATP reitingo viršūnę.
Carlosas Alcarazas
Carlosas Alcarazas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sekmadienį nuostabų turnyrą vainikavusiame finale C.Alcarazas per 3 valandas ir 20 minučių rezultatu 6:4, 2:6, 7:6(1), 6:3 susitvarkė su norvegu Casperu Ruudu ir pirmą kartą karjeroje laimėjo „Grand Slam“ kategorijai priklausantį turnyrą.

19-metis tapo jauniausiu „Didžiojo kirčio“ čempionu nuo Rafaelio Nadalio triumfo „Roland Garros“ turnyre 2005 m. bei jauniausiu „US Open“ čempionu nuo Pete'o Sampraso (1990 m.).

Užtikrintai susitikimą pradėjęs „Carlitos“ pirmajame sete žaidė beveik nepriekaištingai, tačiau pirmojo „Grand Slam“ finalo įtampa pradėjo jaustis jau mačui įsibėgėjus.

C.Ruudas, kuriam tai buvo antrasis toks finalas po šių metų „Roland Garros“, atsakė galingu antruoju setu ir buvo labai arti pergalės trečiajame, kuomet 12-ajame geime turėjo du set point'us.

Visgi ispanas šaltakraujiškai abu juos išsaugojo, o tai ir buvo kertinis momentas šiame finale – pratęsime C.Alcarazas dominavo, sulaukęs ir nemažai oponento klaidų, o ketvirtoje partijoje viską lėmė vienintelis break'as.

Iš karto po pergalės Ispanijos teniso talentas nuskubėjo pas savo komandą ir išreiškė ypatingą padėką savo treneriui, legendiniam šalies tenisininkui Juanui Carlosui Ferrero.

„Būti pirmu pasaulyje, laimėti “Didžiojo kirčio„ turnyrą – tai, apie ką svajojau nuo mažų dienų. Tai, dėl ko labai sunkiai dirbau. Man tik 19 metų, bet su komanda ir artimaisiais dėl to dirbome ypatingai sunkiai. Man ir tėvams teko priimti daug sunkių sprendimų. Šis titulas yra specialus“, – kalbėjo turnyro čempionas.

Pergalę finale C.Alcarazui padėjo nukalti įspūdingas žaidimas prie tinklo – laimėti net 34 taškai iš 45 (76 proc.). Jaunuolis keturiais metais vyresnį oponentą taip pat pranoko ir neatremiamais padavimais (14:4).

Triumfas Niujorke ispanui, kuris turnyrą pradėjo iš septintosios pozicijos, leidžia atlikti įspūdingą šuolį ir tapti naujuoju ATP reitingo lyderiu. Dar nė vienam tenisininkui nėra pavykę vieno turnyro metu viršūnę pasiekti iš tokios žemos vietos.

C.Alcarazas tapo tik ketvirtuoju tenisininku iš Ispanijos, tapusiu pirma pasaulio rakete, prisijungdamas prie savo trenerio J-C.Ferrero, Carloso Moyos ir Rafaelio Nadalio.

Tai buvo pirmasis toks „US Open“ finalas turnyro istorijoje, kuomet finale susitikę tenisininkai varžėsi ir dėl pirmosios ATP reitingo pozicijos.

23-ejų C.Ruudas ir toliau įrodinėja, kad priklauso teniso talentui, o 1200 ATP reitingo taškų ir 1,2 mln. JAV dolerių čekis norvegą patupdys į antrą ATP reitingo poziciją.

C.Alcarazui atiteks 2000 ATP reitingo taškų ir net 2,6 mln. JAV dolerių piniginis prizas.

VIDEO: Carlos Alcaraz vs. Casper Ruud Highlights | 2022 US Open Final

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius