Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 08 13

Džiaugsmo ašaros: Rafaelio Nadalio duetas Rio olimpiadoje iškovojo auksą!

Išsipildė dar viena Rafaelio Nadalio olimpinė svajonė. Geriausias Ispanijos tenisininkas Rio de Žaneire iškovojo savo antrą olimpinį auksą. Tiesa, šįkart penktajai pasaulio raketei tai padaryti pavyko dvejetų varžybose. Naktį iš penktadienio į šeštadienį Rafos ir Marco Lopezo duetas olimpinio teniso turnyro finale 6:2, 3:6, 6:4 nugalėjo rumunus Floriną Mergeą ir Horią Tecau.
Dvejetų turnyro nugalėtojams įteikti olimpiniai medaliai
Rafaelis Nadalis ir Marco Lopezas / „Scanpix“ nuotr.

R.Nadalis ir M.Lopezas buvo atsidūrę bėdoje, kai trečio seto septintame geime „sausai“ pralaimėjo savo padavimus. Tačiau ispanai stebuklingu būdu pajėgė atsitiesti, laimėjo tris geimus iš eilės ir netrukus pasidabins aukso medaliais.

Tai pirmas kartas istorijoje, kai Ispanijos tenisininkams pavyko laimėti olimpinį dvejetų turnyrą. Iki šiol geriausiai šiose varžybose buvo pasirodę Sergio Casalis ir Emilio Sanchezas, kurie prieš 28-erius metus pelnė sidabro medalius.

Po pergalės R.Nadalis krito ant žemės ir apsipylė ašaromis, o energijos antplūdį patyręs M.Lopezas it pašėlęs pradėjo strikinėti korte.

Taip R.Nadalis išsaugojo ir galimybę tapti vos ketvirtu tenisininku istorijoje, kuris vienoje olimpiadoje auksą iškovojo ir vienetų, ir dvejetų varžybose.

Geriausiam Ispanijos tenisininkui tai antras olimpinis auksas. Pirmąjį R.Nadalis iškovojo 2008 metais Pekino olimpiados vienetų turnyre. Tuo tarpu M.Lopezui tai apskritai pirmas olimpinis medalis.

Bronzos medalius olimpiniame dvejetų turnyre iškovojo amerikiečiai Steve'as Johnsonas ir Jackas Sockas, kurie 6:2, 6:4 įveikė Kanados tenisininkus Vašeką Pospišilą ir Danielį Nestorą.

R.Nadalis dėl aukso Rio de Žaneire kovoja ir vienetų turnyre. Šeštadienį penktoji pasaulio raketė pusfinalyje susikaus su 141-ą vietą reitinge užimančiu argentiniečiu Juanu Martinu del Potro. Kitą pusfinalio porą sudarys Andy Murray ir Kei Nishikoris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius