Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 10 02

Estijos teniso žvaigždei – skaudus kirtis namų turnyro Taline finale

Estijos sostinėje Taline sekmadienį finišavo WTA turo turnyras „Tallinn Open“, kuris nesėkmingai baigėsi didžiausiai šeimininkų vilčiai – ketvirtajai pasaulio raketei Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

26-erių tenisininkė turnyro finale nesulaikė visą savaitę įspūdingą formą demonstravusios Barboros Krejčikovos (WTA-27) iš Čekijos – pralaimėjo rezultatu 2:6, 3:6.

Tais pačiais metais gimusiai, bet savo 27-ąjį gimtadienį jau atšventusiai čekei tai vos ketvirtasis karjeros titulas ir pirmasis šiais metais. Verta pažymėti, kad vienas iš keturių Barboros titulų buvo iškovotas praėjusiais metais Paryžiuje, „Roland Garros“ pirmenybėse.

Netikėtai į antrą WTA reitingo poziciją pakilusi B.Krejčikova šiemet pirmoje sezono dalyje beveik nežaidė ir krito jau pirmajame „Roland Garros“ etape, po kurio pakilo pirmą WTA geriausių žaidėjų dešimtuką.

Pergalingo recepto ji neišrado ir antroje metų pusėje, tačiau triumfas Taline tenisininkę turėtų įkvėpti galingai sezono pabaigai. Beveik 27 tūkst. eurų ir 280 WTA reitingo taškų iškovojusi čekė kils į 23-ąją vietą.

„Scanpix“ nuotr./Barbora Krejčikova ir Anett Kontaveit
„Scanpix“ nuotr./Barbora Krejčikova ir Anett Kontaveit

Keturiuose iš penkių susitikimų Taline B.Krejčikova buvo laikoma autsaidere, bet galiausiai paneigė išankstines prognozes ir nugalėjo tokias varžoves kaip Alja Tomljanovič, Beatriz Haddad Maia ar Belinda Benčič.

A.Kontaveit pasirodymas jos gimtinėje bus įvertintas 180 WTA reitingo taškų ir beveik 17 tūkst. eurų. Jau kitą savaitę jos lauks turnyras Ostravoje (Čekija), kur estė gins čempionės titulą.

VIDEO: Anett Kontaveit vs. Barbora Krejcikova | 2022 Tallinn Final | WTA Match Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius