-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2017 01 17

Fantastinis mačas, „Australian Open“ rekordas ir Ivo Karlovičiaus pergalė maratone

37-erių Ivo Karlovičius ir 68 pasaulio raketė Horacio Zeballosas „Australian Open“ gerbėjams padovanojo vieną ilgiausių ir atkakliausių dvikovų per visą šio turnyro istoriją. Po penkias valandas ir 14 minučių trukusio mačo krito neliečiamų padavimų rekordas, kuris padėjo Kroatijos tenisininkui iškovoti pergalę 6:7 (6:8), 3:6, 7:5, 6:2, 22:20.
Ivo Karlovičius
Ivo Karlovičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

I.Karlovičius dvikovoje su H.Zeballosu atliko net 75 neliečiamus padavimus, o tai gerokai aplenkė ankstesnį „Australian Open“ rekordą (Joachimas Johanssonas su 51).

Lemiamas kroato taškas

Kalbant apie visus „Didžiojo kirčio“ turnyrus, tai yra antras geriausias rezultatas. Daugiau Vimbldono turnyre yra atlikęs tik Johnas Isneris (113).

Šiame mače kroatas laimėjo net 91 proc. savo pirmųjų padavimų ir varžovą palaužė 4 kartus iš 9 „break point'o“ galimybių.

Įspūdį kelia tai, jog I.Karlovičiui jau 37-eri, tačiau jis sugebėjo atsitiesti pralaimėdamas pirmuosius du setus ir iškovoti pergalę po daugiau nei penkias valandas trukusio maratono.

I.Karlovičius Melburne rungtyniauja jau 14 kartą, o geriausiai pasirodė 2010-aisiais, kai nukeliavo iki ketvirtojo turnyro etapo. Šiemet 37-erių veteranas rungtyniavo Dohoje, tačiau ketvirtfinalyje nusileido Fernando Verdasco.

Antrame „Australian Open“ etape I.Karlovičius susitiks su vardinį kvietimą į turnyrą gavusiu kortų šeimininku Andrew Whittingtonu. Šis pirmame varžybų rate įveikė 86 pasaulio raketę Adamą Pavlaseką 6:4, 4:6, 6:2, 6:3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius