Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 03 28

„Fed Cup“: Lietuvos moterų teniso garbę gins ir Lina Stančiūtė, ir Akvilė Paražinskaitė

Lina Stančiūtė, Joana Eidukonytė, Akvilė Paražinskaitė ir Justina Mikulskytė gins Lietuvos rinktinės garbę šių metų balandžio viduryje Kaire (Egiptas) vyksiančiame Federacijos taurės („Fed Cup“) Europos-Afrikos zonos trečios grupės turnyre.
Akvilė Paražinskaitė
Akvilė Paražinskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvos komandos kapitonė Edita Liachovičiūtė teigia, kad tokios sudėties Lietuvos rinktinė – ateities komanda. Visgi minties iškovoti vieną iš dviejų kelialapių į aukštesnę grupę lietuvaitės neatsisako.

Balandžio 16–21 dienomis Kairo El Solaimaneyah teniso ir golfo klube vyksiančiame turnyre, be lietuvių, dar žais Alžyro, Armėnijos, Kipro, Egipto, Airijos, Kenijos, Maltos, Moldovos, Maroko, Namibijos ir Tuniso rinktinės.

Kalbėdama apie Lietuvos komandos sudėtį E.Liachovičiūtė teigia neturėjusi nė menkiausių abejonių dėl dviejų komandos narių.

BFL nuotr./Lina Stančiūtė
BFL nuotr./Lina Stančiūtė

„Lina yra tikra rinktinės lyderė, ji jau daugelį kartų žaidė šiame turnyre. Joanos galimybes žinau taip pat gerai, be to, pernai Federacijos taurės turnyre ji jau turėjo galimybių „pačiupinėti“ pačias varžybas, susipažinti su jų formatu“, – sakė E.Liachovičiūtė.

Vyriausia rinktinėje 26-erių L.Stančiūtė turi ir aukščiausią reitingą pasaulyje – šiuo metu 225-ą pagal WTA.

17-metė J.Eidukonytė yra antroji iš dviejų lietuvių, klasifikuojamų geriausių pasaulio tenisininkių reitinge pagal WTA. Šiuo metu ji užima 1129 vietą.

Akvilė Paražinskaitė ir Justina Mikulskytė, anot Lietuvos Lietuvos rinktinės kapitonės, pateko į komandą, nes šiuo metu yra pačios perspektyviausios jaunosios Lietuvos tenisininkės.

„Be to, Akvilė ir Justina kartu gerai žaidžia dvejetus ir tai buvo dar vienas svarbus aspektas, lėmęs mano pasirinkimą. Pakanka prisiminti bronzos medalius, kuriuos pernai merginos kartu iškovojo olimpiniame jaunimo festivalyje“, – pridūrė E.Liachovičiūtė.

15-metė A.Paražinskaitė jau yra iškovojusi ir vieną WTA reitingo tašką moterų varžybose, tačiau daugiausia dar kol kas varžosi jaunių varžybose. Ji yra pirmoji Lietuvos merginų (iki 18 metų) raketė – 167 vieta pasaulyje.

Tuo tarpu 16-metė J.Mikulskytė pasaulio jaunių reitinge užima 334 vietą.

Komandos turnyre bus burtų būdu suskirstytos į dvi grupes. Į atkrintamąsias varžybas pateks po dvi stipriausias kiekvienos grupės rinktines. Pusfinalių susitikimuose ir paaiškės dvi komandos, kitais metais žaisiančios Federacijos taurės  („Fed Cup“) Europos-Afrikos zonos antroje grupėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius