-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 09 15

Fenomenalusis Novakas Džokovičius užsitikrino pirmos pasaulio raketės titulą 2015 sezone

Novakas Džokovičius ketvirtą kartą karjeroje sezoną baigs būdamas pirmoje pasaulio reitingo vietoje. Serbijos tenisininkas geriausią rezultatą 2015-ųjų sezone užsitikrino po triumfo „US Open“ čempionate. Šiemet jis iškovojo septynis čempiono titulus – tris kartus tapo „Didžiojo kirčio“ turnyrų nugalėtoju ir laimėjo keturis ATP 1000 serijos turnyrus.
Novakas Džokovičius
Novakas Džokovičius / „Scanpix“ nuotr.

28-erių metų N.Džokovičius tapo vos šeštu tenisininku, kuris keturis ar daugiau kartų teniso sezoną baigė pirmoje pasaulio reitingo vietoje. Anksčiau serbui tai pavyko padaryti 2011-aisiais, 2012-aisiais ir 2014-aisiais metais.

Daugiau kartų pirmoje pasaulio reitingo vietoje sezoną baigė tik Pete‘as Samprasas (6), Jimmy‘is Connorsas ir Rogeris Federeris (5). 

„Apima nuostabus jausmas, kad metus ir vėl baigsiu pirmoje reitingo vietoje, – kalbėjo N.Džokovičius. – Tai ir yra dėl ko mes kaunamės nuo sausio 1-os dienos. Dar liko keli turnyrai. Tikiuosi gerai pasirodyti Pekine, Šanchajuje, Paryžiuje ir Londone.“

Tai jau 12-i metai iš eilės kai pirmoje pasaulio reitingo vietoje metus baigia N.Džokovičius, R.Federeris ar Rafaelis Nadalis. 

N.Džokovičius tapo vos trečiu žaidėju, kuris žaidė visuose „Didžiojo kirčio“ finaluose tame pačiame sezone. Pirmą kartą pirmos pasaulio raketės statusu serbas džiaugėsi 2011-aisiais metais, kai pirmą kartą tapo Vimbldono nugalėtoju. 

VIDEO: Novakas Džokovičius užsitikrino pirmos pasaulio raketės titulą 2015 sezone

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius